Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μια όμορφη εκδρομή στα Τρίκαλα από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου

Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου πραγματοποίησε μια όμορφη εκδρομή στην πόλη των Τρικάλων. Αφετηρία μας το Βυζαντινό Φρούριο με τις αεικίνητες πολεμίστρες του, το επιβλητικό του ρολόι και το χώρο του Θεάτρου. Ξαποστάσαμε για λίγο στα σκαλοπάτια του κάστρου. Σειρά είχε το Βαρούσι, περπατήσαμε στα στενά του και επισκεφθήκαμε τις εκκλησίες του. Περπατώντας πλάι στο ποτάμι φτάσαμε στο Μουσείο Β. Τσιτσάνη. Ο υπεύθυνος του Μουσείου σύντομα και περιεκτικά αναφέρθηκε στην ιστορία του χώρου και του κτιρίου και μας ξενάγησε στους χώρους των Οθωμανικών λουτρών.

Σειρά είχε το Τζαμί προκαλώντας το θαυμασμό των παιδιών με το ύψος του. Η περιήγησή μας συνεχίστηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Δόθηκαν πληροφορίες για τον τρόπο δανεισμού των βιβλίων και την ταξινόμησή τους και τονίστηκε η αξία και η σημασία της ανάγνωσης των βιβλίων. Τελευταίος σταθμός της εκδρομής μας το Αθλητικό Μουσείο της πόλης, στο Καστρακίδειο Ίδρυμα. Ένα οίκημα που σεβάστηκε ο χρόνος και στέκει αγέρωχο, φιλοξενώντας πολλά αθλητικά εκθέματα από δωρεές Τρικαλινών αθλητών. Μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός όλων μας για όλα όσα είδαμε και μάθαμε για τους δικούς μας αθλητές. Είναι μια εμπειρία που αξίζει να τη ζήσει κανείς, είναι ένας χώρος που πρέπει να επισκεφτούμε όλοι μας.

Τελευταία στάση της εκδρομής μας δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από αυτή στα Goodys για να πάρουμε το δρόμο του γυρισμού χορτάτοι από εικόνες, εμπειρίες και χάμπουρκερ φυσικά! Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους υπεύθυνους του Μουσείου Τσιτσάνη, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Αθλητικού Μουσείου για την άψογη φιλοξενία τους.

 

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή