Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μια σημαντική δωρεά για τα ΑμεΑ των Τρικάλων περιμένει χρόνια την αξιοποίησή της

Η έκταση που δώρισε ο Μπάμπης Δεληλίγκας σε αναμονή υπουργικών αποφάσεων

Ο Μπάμπης Δεληλίγκας, παλιός και ιδιαίτερα γνωστός αυτοδιοικητικός της πόλης, πριν μερικά χρόνια παραχώρησε ως δωρεά στον δήμο Τρικκαίων μια έκταση αρκετών στρεμμάτων με προϋπόθεση ο Δήμος να δημιουργήσει εκεί μια δομή για ΑμεΑ όπου οι σύλλογοι της περιοχής να αναπτύσσουν δράσεις και να την αξιοποιήσουν προς όφελος της ευάλωτης αυτής κοινότητας.

Η κίνηση αυτή που με τη μορφή συμβολαίου επισφραγίστηκε με απόφαση του ΔΣ το 2018, μέχρι σήμερα παραμένει μετέωρη αφού…έργο δεν έγινε. Το θέμα, που έχει φτάσει μέσω επιστολής του ίδιου του Μπάμπη Δεληλίγκα ως το γραφείο του Πρωθυπουργού, συζητήθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Τρικκαίων μετά από σχετική παρέμβαση της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα της κας Λώρεν Κασσοπούλου.

Η ενημέρωση για την πορεία της διαδικασίας, όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr έγινε από την διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το έργο έχει ήδη ανάδοχο και συγκεκριμένα τον εργολάβο που έχει αναλάβει την Κεντρική Πλατεία. Ωστόσο, η χρονική καθυστέρηση οφείλεται σε γραφειοκρατικά κωλύματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων και τη νομιμοποίηση κτισμάτων που βρισκόταν εντός του οικοπέδου, ενώ χρειάστηκε να γίνει και οριοθέτηση της παλιάς κοίτης του Ληθαίου δίπλα στην οποία βρίσκεται.

Από εκεί και πέρα, πλέον, η τροχιά υλοποίησης περιμένει υπουργική απόφαση βάσει της οποίας θα τροποποιηθούν οι όροι δόμησης. Το ζήτημα λοιπόν βρίσκεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ανάλογες αποφάσεις βέβαια έχουν ήδη προκύψει για περιπτώσεις στον νομό Τρικάλων το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, μένει να δούμε αν θα συμβεί το ίδιο και γι’ αυτό το κοινωφελές έργο.

 

 

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή