Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μία θλιβερή δήλωση του Μητσοτάκη και η σύγκρισή της με τον Ασυμβίβαστο Κολοκοτρώνη

Μία φράση του πρωθυπουργού, σε χαιρετισμό του κατά την διάρκεια της εκδήλωσης «Πρωτοβουλία 1821-2021» δείχνει τον θλιβερό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται το Έθνος και ό,τι συνδέεται με αυτό οι διάφοροι «φιλελέφτ» της αριστεράς και δεξιάς πολιτικής συμμορίας που καταδυναστεύει την Πατρίδα και τον Λαό των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα μετατράπηκε από «μια μικρή οθωμανική επαρχία σε ένα κράτος πρότυπο της Βαλκανικής».

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι ο Μητσοτάκης (αλλά και οι όμοιοί του) δεν είχαν Εθνική Παιδεία, δεν έχουν Εθνική Συνείδηση, δεν επιφυλάσσουν Εθνικό Μέλλον για την Ελλάδα μας. Η όποια αντίληψή τους για την ευημερία του Έθνους και της Λαϊκής Κοινότητας περιορίζεται σε ξεκάθαρα οικονομικά κριτήρια και μόνο. Ένα «υγιές» δημοσιονομικό σύστημα, ένα «κοινωνικό συμβόλαιο», μία εμπορική συναλλαγή επαρκούν για μια… ευτυχισμένη Πολιτεία. Γι’ αυτό, άλλωστε, οι διάφοροι Μητσοτάκηδες των «φιλελέφτ» αντιλήψεων νιώθουν πρώτα Ευρωπαίοι και μετά Έλληνες (και το δεύτερο με επιφύλαξη…).

Στην πρόστυχη αντίληψη του Μητσοτάκηότι η Ελλάδα ήταν μία «μικρή οθωμανική επαρχία», έχουμε να του πούμε ότι οι Αγωνιστές και οι Ήρωες του 1821 δεν την αντιμετώπιζαν έτσι. Πολεμούσαν για να επανακτήσουν την ατελείωτη Γη των Προγόνων τους σε όλο το Αυτοκρατορικό Μεγαλείο της. Χαρακτηριστική είναι η άποψη του Κορυφαίου Οπλαρχηγού της Εθνεγερσίας του 1821, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, όπως καταγράφεται στον διάλογο που Εκείνος είχε με τον Άγγλο ναύαρχο Χάμιλτον που του πρότεινε κάποιον «συμβιβασμό» με τους τούρκους: «Μίαν φοράν, όταν επήραμεν το Ναύπλιον, ήλθε ο Άμιλτον να με ιδεί· μου είπε ότι: “πρέπει οι Έλληνες να ζητήσουν συμβιβασμόν, και η Αγγλία να μεσιτεύσει”. Εγώ του αποκρίθηκα ότι: “Αυτό δεν γίνεται ποτέ, ελευθερία ή θάνατος. Εμείς, Καπετάν Άμιλτον, ποτέ συμβιβασμόν δεν εκάμαμεν με τους Τούρκους. Άλλους έκοψε, άλλους εσκλάβωσε με το σπαθί και άλλοι, καθώς ημείς, εζούσαμεν ελεύθεροι από γενεά εις γενεά».

Ο «Γέρος του Μοριά» δεν έκανε κανέναν «συμβιβασμό» με τους κατακτητές τούρκους. Ο Μητσοτάκης, δια μέσω του αχυράνθρωπου του Ντόκου, δέχεται «συμβιβασμό» με την Τουρκία και «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου με τους τούρκους. Το ίδιο, βεβαίως, ισχύει για όλο το πολιτικό προσωπικό της Μεταπολίτευσης και του «Συνταγματικού τόξου». Ο «αγράμματος» Κολοκοτρώνης έδειξε τον δρόμο προς την Ελευθερία λέγοντας «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους». Ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας, όλοι οι νυν και πρώην επικεφαλής των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον Τόπο, χρησιμοποιούν τις «γνώσεις» τους για να προσαρμόζονται όσο το δυνατόν καλύτερα στον ρόλο των καρπαζοεισπρακτόρων της Τουρκίας και ως «γιουσουφάκια» τους. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο για την θλιβερή και τραγική κατάντια των πολιτικάντηδων αυτής της Χώρας…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΣΙΑΚΑΣ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή