Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μια «αυτοκρατορική» καραγκούνα στο παζάρι

Στέκονταν στον κενό χώρο που δημιουργούσαν δυο παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Αυτοκρατορικά όμορφη, μέσα στο απέριττο της απλότητας της καθημερινότητάς της!

Μια ηλικιωμένη καραγκούνα, φορώντας τα παραδοσιακά της ρούχα, κάτι περίμενε σε ένα δρόμο, δυο βήματα από το Δευτεριάτικο Τρικαλινό Παζάρι.

Οι πολύχρωμες πλαστικές σακούλες – σαν εκείνες που χρεώνονται με περιβαλλοντικό τέλος – γεμάτες με ζαρζαβατικά και φρούτα, στα πόδια της, έκαναν μεγάλη αντίθεση με το ολόμαυρο της φορεσιάς της. Η αντίθεση γίνονταν ακόμη μεγαλύτερη, καθώς το πλαστικό, βρίσκονταν δίπλα στο παραδοσιακό!

Το trikalanews.gr ζήτησε να την φωτογραφίσει.

Δέχτηκε και στήθηκε με υπερηφάνεια. Ελάχιστα πριν ακουστεί το «κλικ», ένα ζευγάρι μεσήλικων της φώναξε από μακριά:

«Παλάβωσες ντιπ», σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την φωτογράφησή της.

«Γρήγορα, τράβα τη φωτογραφία και γράψε ότι τα ρούχα αυτά είναι η ζωή μου όλη. Ποτέ δεν τα έβγαλα από πάνω μου για να βάλω μοντέρνα φορέματα. Πάντα τα φορούσα και πάντα θα τα φοράω. Αυτά θα βάλω και όταν φύγω. Με λένε Μαρία και είμαι από το Παλαιοχώρι Καρδίτσας», είπε και βιάστηκε μετά την φωτογράφηση να μπει στο αυτοκίνητο που είχε ήδη μπει το ζευγάρι και την περίμενε.

«Βάλε τη φωτογραφία όπου θες. Η παράδοσή μας δεν πρέπει να χαθεί» συμπλήρωσε,  βγάζοντας το κεφάλι της έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου και την ίδια στιγμή, άστραψε ένα μεγάλο χαμόγελο.

Όπως αντιλαμβάνεσθε, το χαμόγελο μαζί με τα λόγια της, πήγαινε προς εσάς, αγαπητοί αναγνώστες.

Μακάρι να είχαμε προφτάσει να το φωτογραφήσουμε, για να σας το μεταφέρουμε μέσα από μια εικόνα

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή