Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μια αλλιώτικη βραδιά με Λεωνίδα Καβάκο και ΚΟΑ στα Τρίκαλα

Ξανάρθε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στα Τρίκαλα. Η ΚΟΑ και η πόλη των Τρικάλων, διατηρούν φιλικές σχέσεις λόγω της γνωριμίας τους μέσω του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων. Ενός συλλόγου ιδιωτών, που προσπαθεί χρόνια τώρα, μέσω και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων, να συμβάλει ουσιαστικά στο πολιτιστικό ρου της μικρής και θαυματουργής μουσικής πόλης του Ληθαίου ποταμού.

Αυτή την φορά, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ήρθε μαζί  με τον περιζήτητο διεθνώς βιρτουόζο βιολονίστα και διευθυντή ορχήστρας Λεωνίδα Καβάκο και παρουσίασε την συναυλία με τίτλο: «Προσφορά Μουσικής και Μουσική Προσφορά», καθώς επιθυμία του Λ. Καβάκου, είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου μουσική στην περιφέρεια.

Η συναυλία ήταν συνδιοργάνωση του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων, ακούστηκαν έργα υψηλής μουσικής Τέχνης, από μουσικούς και μαέστρο, υψηλής μουσικής Τέχνης.

Το πρόγραμμα άρχισε με  το πιο δημοφιλές Κοντσέρτο για βιολί του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, το «πολύχρωμο» κονσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ. 3 σε σόλ μείζονα, Κ.216  με τον Λεωνίδα Καβάκο στο βιολί.

Συνεχίστηκε, επίσης με Μότσαρτ και την μεγαλειώδη συμφωνία  αρ. 31 σε ρε μείζονα «του Παρισιού», Κ.297, έργο ταυτόσημο με τη μετάβαση του Αμαντέους Μότσαρτ στην ωριμότητα.
Ολοκληρώθηκε με την πανηγυρική συμφωνία αρ. 7 σε λα μείζονα, έργο 92 του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν… και η ΚΟΑ υπό την διεύθυνση του Λεωνίδα Καβάκου, «πήραν» την αίθουσα!  
 

  • 100 εισιτήρια έμειναν απούλητα

 
Κι εκεί που οι οργανωτές περίμεναν να επικρατήσει το αδιαχώρητο και να γίνει «σκοτωμός» για ένα εισιτήριο, δυστυχώς, η τιμή των 25 ευρώγενικής εισόδου, έκανε απαγορευτικό για πολλούς Τρικαλινούς αυτό τοσπάνιο «μουσικό ταξίδι» που μπορεί να ζήσει μια πόλη της περιφέρειας.

Το δυστύχημα είναι, ότι επειδή δεν υπήρχαν εισιτήρια για νέους κάτω των 18 ετών, δεν μπόρεσαν πολλά παιδιά να παρακολουθήσουν αυτή την σπουδαία συναυλία.
 

  • Το «πάγωμα» της ΚΟΑ και της αίθουσας από την «ατάκα» της αντιδημάρχου  κ. Σοφίας Αλεστά

 
Ενώ οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών είχαν πάρει τις θέσεις τους και όλοι περίμεναν τον Λεωνίδα Καβάκο να βγει στην σκηνή, η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, πήρε το μικρόφωνο – και ευτυχώς κάτω από την σκηνή – είπε:
«Παρακαλώ χαμηλώστε τα τηλέφωνά σας. Καλή σας διασκέδαση», αφήνοντας άφωνο το κοινό το οποίο γνώριζε καλά, ότι είχε έρθει να ακούσει μια συναυλία κλασικής μουσικής και το «καλή διασκέδαση» λέγεται στα γλέντια και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και όχι σε μια συναυλία! Έτσι, από πολλές μεριές ακούστηκε η διόρθωση: «Καλή ακρόαση!».
Το «χαμηλώστε τα τηλέφωνα», έμεινε ασχολίαστο.
 

  • Μαγεύτηκαν τα Τρίκαλα από την συναυλία

 
Χαρούμενα και χαμογελαστά πρόσωπα έβγαιναν από την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων μετά το τέλος της θαυμάσιας συναυλίας.
Ο Λεωνίδας Καβάκος, αφού η συναυλία έλαβε τέλος και οι μουσικοί άρχισαν να αποχωρούν, βγήκε και κάθισε σε μια καρέκλα στην άκρη της σκηνής και από εκεί, δέχτηκε τα συγχαρητήρια όλων όσων ακροατών έμειναν για να τον χαιρετήσουν από κοντά και να του πουν: «Να ξανάρθετε».
 

  • Αισθητή η απουσία των επισήμων, αισθητή η παρουσία ακροατών από άλλες θεσσαλικές πόλεις

Αισθητή ήταν η απουσία των επισήμων από την συναυλία. Γεγονός πάντως είναι, ότι όλοι όσοι παρακολούθησαν την συναυλία – εκτός από ορισμένες προσκλήσεις που δόθηκαν στους χορηγούς –  είχαν υποχρεωτικά πληρώσει εισιτήριο. Έτσι ακόμα και οι επίσημοι, για να παρακολουθήσουν την συναυλία, έπρεπε να περάσουν πρώτα, από το ταμείο.

Έλαμψαν δια της απουσίας τους – παρόλο που διανύουμε προεκλογική περίοδο – όλοι οι βουλευτές Τρικάλων, κάποιοι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι… ακόμα και ο αντιπεριφερειάρχης, παρόλο που η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Αντιθέτως, ταξίδι ολόκληρο έκαναν, άτομα από τον Βόλο, την Λάρισα, την Καρδίτσα και όμορους δήμους των Τρικάλων, για να ζήσουν την μοναδική αυτή εμπειρία που μπορεί να προσφέρει μια συναυλία κλασικής μουσικής, ερμηνευμένη από μια εξαίρετη ορχήστρα, υπό την διεύθυνση ενός σπουδαίου και περιζήτητου μαέστρου.

Τα έσοδα της συναυλίας, λόγω του φιλανθρωπικού έργου που θέλει να στηρίζει ο Λεωνίδας Καβάκος στις συναυλίες που δίνει με τον ΚΟΑ,  θα δοθούν στο Κ.Δ.ΑΠ ΜΕ.Α (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων Με Αναπηρίες) "Ήφαιστος".
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή