Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μία διαφορετική θεατρική παράσταση από το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

Ακούγοντας κάποιος για «εκδηλώσεις Μουσικού σχολείου» περιμένει να γίνεται λόγος για χορωδίες, για ορχήστρες, για συναυλίες, για ρεσιτάλ κιθάρας ή βιολιού ή πιάνου κ.α. Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά, τι θα λέγατε για μια θεατρική παράσταση με θέμα από την Αστρονομία;Εεε ; Πώς είπατε ; 
 
Μάλιστα, ακριβώς αυτό! Θεατρική παράσταση για την ιστορία της Αστρονομίας! Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι :   Ένα από τα προγράμματα που εκπονήθηκαν στο σχολείο μας τη φετινή σχολική χρονιά (2018-19) είχε τίτλο «Μαθαίνοντας Αστρονομία μέσα από το θέατρο». Υπεύθυνος του προγράμματος ο καθηγητής Μαθηματικών κ. Θεοφάνης Καρούτης που τα τελευταία 10 χρόνια φέρνει κοντά στους μαθητές το αντικείμενο της Αστρονομίας, είτε σαν μάθημα επιλογής είτε σαν project. Ο κ. Καρούτης έγραψε το σενάριο της παράστασης και η φιλόλογος κ. Μαρία Μανθέλα – γνωστή για την πολύπλευρη θεατρική της δραστηριότητα – ανάλαβε να διδάξει στους μαθητές πώς να το ζωντανέψουν. Παράλληλα ο μουσικός κ. Γιάννης Μπέης συνέθεσε πρωτότυπη μουσική για την παράσταση ενώ μια ομάδα 6 μαθητριών την εμπλούτισε «χορευτικά» (χορογραφία εμπνευσμένη από την αρχιτέκτονα – εξωτ. συνεργάτη κ. Ισαβέλλα Καρούτη). Τίτλος της παράστασης: «Το βλέμμα ψηλά»
 
Όλη η ομάδα, την Κυριακή 14 Απριλίου, πήγε στη Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχε στην τελική εκδήλωση της δράσης «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» που διοργανώθηκε στο κέντρο NOESIS από τον φορέα SCIENCE VIEW σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό τμήμα του Ε.Κ.Π.Α. (Πανεπιστήμιο Αθηνών). Η παράσταση άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις τόσο στους διοργανωτές και στην κριτική επιτροπή όσο και στους θεατές και στους εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων που συμμετείχαν. Χαρακτηριστικά, μέλος της κριτικής επιτροπής είπε: «Αισθάνθηκα σαν να παρακολούθησα μια καινούργια πρόταση διδασκαλίας»! Οι μαθητές που παρουσίασαν την παράσταση χάρηκαν με την ψυχή τους τη συμμετοχή! Καιτο απόγευμα ήρθε η επιβράβευση: μας απονεμήθηκαν ΠΕΝΤΕ βραβεία! Πρόκειται για τα βραβεία καλύτερου σεναρίου ,  καλύτερης σκηνοθεσίας ,  καλύτερης μουσικής επένδυσης ,  καλύτερης χορογραφίας  και  καλύτερης συνολικής παρουσίασης .
 
Σε ρόλους ηθοποιών συμμετείχαν οι μαθητές : Χαρά Αλεξίου, Χριστίνα Βαλοτάσιου, Νίκος Γάλλος, Κωνσταντίνος Καλοπήτας, Παναγιώτα Καραντάκου, Ευτυχία Κατσίκου, Χριστιάνα Μαυρομάτη, Ανθή Μπίλλα, Ιωάννα Οικο-νόμου, Χρήστος Πούλιος, Γιώργος Πράπας, Ευτυχία Τζιατζιά, Χριστίνα Τσιούνη και Κωνσταντίνα Χωρινού (από το τμήμα Αστρονομίας της Α’ Λυκείου)
 
Στην ορχήστρα σύγχρονης μουσικής συμμετείχαν οι μαθητές : Παναγιώτης Αρέστης, Ραφαηλία Γιαννιώτη, Ευαγγελία Γρηγορίου, Χρυσοβαλάντια Δρούγκα, Άννα Καρατζούλη, Αλεξάνδρα Κατερίνα Κουκουλέτσου, Δήμητρα Κωστίκα, Κωνσταντίνα Μαρτή, Ροδάνθη Νικάκη, Ελένη Σφήνα, Νίκος Τσιάντας, Μαρία Χαραλάμπους και Φωτεινή Χαχάμη (όλοι μαθητές Λυκείου)
 
Στην χορευτική ομάδα συμμετείχαν οι μαθήτριες :  Χαρά Αλεξίου, Χριστίνα Βαλοτάσιου και οι Ελπίδα Μαρία Θωμαΐδη, Σοφία Ροκκά, Γαλήνη Σταφυλά, Δανάη Ταφύλη (από το Γυμνάσιο)
 
Η ομάδα ευχαριστεί το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου Τρικάλων για την έμπρακτη υποστήριξη και την κάλυψη σημαντικού μέρους των εξόδων που απαιτήθηκαν.
 
Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων δίνει θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους καθηγητές για τη συμμετοχή τους και τη βράβευσή τους στο πρόγραμμα «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» που διοργανώθηκε στο κέντρο NOESIS από τον φορέα SCIENCE VIEW σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό τμήμα του Ε.Κ.Π.Α. (Πανεπιστήμιο Αθηνών). 
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή