Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μια γωνιά της κεντρικής πλατείας των Τρικάλων

Υπήρξε εποχή που η “μόδα” του επιχρωματισμού των φωτογραφιών, που στην συνέχεια κυκλοφορούσαν ως καρτ ποστάλ, προσέθετε (εκτός από χρώμα) και μια γοητεία στο εικονιζόμενο τοπίο. Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια εποχή που οι λιγοστές φωτογραφίες ήταν μόνον ασπρόμαυρες με αποτέλεσμα να “χάνουν” σε σχέση με την πραγματική εικόνα που το ανθρώπινο μάτι έβλεπε.

Μαζί όμως με το χρώμα, πολλές φορές ο εκδότης ρετούσαρε ή αλλοίωνε πραγματικά στοιχεία της φωτογραφίας.

Στην προκειμένη καρτ ποστάλ που εξέδωσε ο Τρικαλινός εκδότης Γεώργιος Χολέβας την δεκαετία του ’20 βλέπουμε μια γωνιά της κεντρικής πλατείας της πόλης, όπου σήμερα βρίσκεται το κατάστημα Σαράφη. Επίσης διακρίνουμε την αρχή της οδού Στουρνάρα (σήμερα πεζοδρομημένης). Η περίτεχνη οικοδομή στα δεξιά της φωτογραφίας εξακολουθεί να υφίσταται σε πείσμα των καιρών και της… αντιπαροχής!

Εκείνο που δεν υπήρξε -και δεν υπάρχει- είναι ο… καταπράσινος λόφος πάνω από τα κτίσματα στα αριστερά. Εκεί υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει το Βαρούσι, που ο εκδότης θεώρησε τότε σωστό να ρετουσάρει ή (για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους) να εξαφανίσει από το πλάνο!

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή