Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μία μουσική βραδιά που θα μπορούσε να είναι καλύτερη

Μία βραδιά γεμάτη μουσική μας χάρισαν, χθες το βράδυ, η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων, σε μια συναυλία με θέμα την δεκαετία του ’60, με αξέχαστα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου της εποχής. Μία βραδιά που, αν και ωραία, θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη αν έλειπαν απλά προβλήματα και υπήρχε καλύτερος σχεδιασμός.

Αν και η έναρξη της συναυλίας είχε προγραμματιστεί για τις 8:30 μ.μ., αυτό δε συνέβη μέχρι τις 9:15 μ.μ., όταν και άρχισαν οι πρόλογοι από διάφορους συντελεστές της βραδιάς, με την μουσική να ξεκινά 1 ώρα μετά το προγραμματισμένο, δηλαδή στις 9:30 μ.μ.. Την βραδιά προλόγισε η ηθοποιός Σία Φαράκη, της οποίας ο «ξύλινος» λόγος δεν βοήθησε να «ζεσταθεί» το κοινό.

Πρόλογο πρόσφεραν, επίσης, και άλλοι συντελεστές της εκδήλωσης, ενώδεν έλειψε το σχόλιο για την ανάγκη να μυήσουμε τα παιδιά στην μουσική από νωρίς, ως έναν τρόπο να τα πάρουμε μακριά από τους υπολογιστές και τα κινητά, σε μία επίδειξη νοοτροπίας άγνοιας για το θέμα της νεολαίας και της τεχνολογίας.

Οι 3 τραγουδιστές της βραδιάς (Ανδρέας – τενόρος, Θοδωρής – μπάσος και Μαρίζα – σοπράνο) έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην σκηνή του Υπαίθριου Δημοτικού Θεάτρου Φρουρίου Τρικάλων, χωρίς όμως να λείψουν τα προβλήματα στον ήχο, κυρίως για τον καταπληκτικό Ανδρέα, τον τενόρο της βραδιάς, με το μικρόφωνό του να «κόβετε» συχνά για κλάσματα του δευτερολέπτου, κάτι που όμως είναι εύκολα αντιληπτό στην ροή της μουσικής. Τα μικροπροβλήματα δεν έλειψαν και για τις άλλες 2 φωνές της βραδιάς, αλλά και οι 3 διαχειρίστηκαν άψογα το θέμα, σε αντίθεση με τους διοργανωτές που θα μπορούσαν να είχαν φροντίσει καλύτερα για το θέμα του ήχου.

Η βραδιά άρχισε με το αξέχαστο «Τρελοκόριτσο», για να περάσει σε μεγάλες επιτυχίες της δεκαετίας του ’60, όπως «Βίρα τις άγκυρες», «Ποιος είναι αυτός», «Χάλι κάλι», «Το χρυσόψαρο» αλλά και πολλά ακόμη υπέροχα κομμάτια της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, με τις 3 φωνές να κλέβουν, πολλές φορές, την παράσταση με την σκηνική τους παρουσία. Την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και την Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων πλαισίωσαν χορευτικά, κάποια από τα οποία φαίνεται πως δεν είχαν αρκετό χρόνο για πρόβες, αφού κάποια από τα μέλη τους δεν φαίνεται να θυμόντουσαν τις χορογραφίες, με αποτέλεσμα να συμμετέχουν σε αυτές με εμφανή καθυστέρηση στις κινήσεις.

Ίσως το πιο αρνητικό της βραδιάς ήταν η χρονική επιλογή για την απονομή τιμητικών πλακών στους συντελεστές της μουσικής βραδιάς. Αυτή η κίνηση συνέβη πριν τελειώσει το πρόγραμμα της βραδιάς, κάτι που χάλασε την ροή της και φαίνεται να ώθησε αρκετό από το κοινό στην έξοδο, νωρίτερα από ότι θα έπρεπε, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση μίας ώρας για την έναρξη του προγράμματος.

Παρ’ όλη την διακοπή στη ροή που έφερε η ανούσια παύση για την απονομή «τιμητικών πλακών», ένα μέρος του κοινού έκατσε να ακούσει το τέλος του προγράμματος, επευφημώντας τους συντελεστές για μία πρόχειρη βραδιά, στο σύνολό της, αφού το κύριο πρόβλημα ήταν η εμφανής έλλειψη προβών σε αρκετά κομμάτια του προγράμματος.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή