Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μια πρωτότυπη απάντηση στον Δήμαρχο Τρικκαίων από την «Λαϊκή Ενότητα» … Βύρωνα

Με τίτλο «Καπνιστές: Οι εθνικοί μας ευεργέτες», η «Λαϊκή Ενότητα» …Βύρωνα Αττικής, δίνει απάντηση στην αντικαπνιστική εκστρατεία του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Ούλωφ Πάλμε, Φιντέλ Κάστρο, Ουίνστον Τσώρτσιλ, Ιωσήφ Στάλιν, Χέλμουτ Σμιτ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Όλοι καπνιστές. Όλοι πέθαναν υπέργηροι . Εκτός του Πάλμε, που δολοφονήθηκε.

Ολομέτωπη επίθεση (αντί συγχαρητηρίων) στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπρίτζη,  εξαπέλυσε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.
Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο υπουργός κάπνισε σε κλειστό χώρο. Ειδικότερα, στο δήμο Τρικκαίων εφαρμόζεται απαρέγκλιτα τους τέσσερις τελευταίους μήνες (κακώς) ο αντικαπνιστικός νόμος!
Έτσι ο δήμαρχος βλέποντας τον υπουργό να καπνίζει εκνευρίστηκε και ανήρτησε στο Facebook σχετική φωτογραφία, ενώ σχολίασε με σκληρές εκφράσεις.

Σιγά, κύριε Δήμαρχε Τρικκαίων. Να σου γνωρίσουμε ότι στην περιοχή σου λειτουργούν νοσοκομείο και κέντρα υγείας, που έχουν κατασκευαστεί με τα χρήματα των καπνιστών και εσύ (που σίγουρα δεν καπνίζεις) κάνεις χρήση των καταστημάτων υγείας, χωρίς να έχεις συμβάλλει στην κατασκευή και συντήρησή τους.

Ιδού πως:
Αρχή του καπνίσματος είναι η εφηβική ηλικία. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος ξεκινά να καπνίζει στην ηλικία των 15 ετών και (λέμε τώρα) το διακόπτει στην ηλικία των 60 ετών. ΄Αρα ένας καπνιστής έχει θητεία 45 χρόνων στο άθλημα ή 45×365=16.425 ημέρες. Εάν δεχτούμε ότι καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα/ημέρα, που στοιχίζει 3 ευρώ έκαστο τότε στην καπνιστική του θητεία έχει πληρώσει 16.425×3=49.275 ευρώ.
Στην χώρα μας υπολογίζονται οι συστηματικοί καπνιστές σε 2.500.000 άτομα, οπότε προκύπτει ένα συνολικό ποσό της τάξεως 2.500.000×49.275=123.187.500.000 ευρώ.

 Το κράτος (πλην των καλλιεργητών, απασχολουμένων στις καπνοβιομηχανιές, πωλητών κλπ εμπλεκομένων) εισπράττει το 70% της αξίας των προϊόντων ως φόρο. ΄Αρα προκύπτει δημόσιο έσοδο 123.187.500.000×70%=86.230.900.000 ευρώ.
Και όλοι οι  προκύπτοντες αριθμοί, με πολύ μετριοπαθή υπολογισμό.

Συμπέρασμα: Οι καπνιστές έχουν χτίσει ΟΛΑ τα νοσοκομεία της χώρας. Τους αξίζει ευγνωμοσύνη και μαρμάρινη πλάκα μεγάλου ευεργέτη, στην είσοδο κάθε νοσοκομείου.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή