Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μιχάλης Πόλυγγερ (ΛΣΑ-ΟΕΕ) για την ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων της Α.Α.Δ.Ε μέσω της myDATA

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών διοργάνωσε ένα από τα πιο επιτυχημένα σεμινάρια για την ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων την μέσα από την πλατφόρμα #myDATA.

Ο κύριος Μιχάλης Πόλυγγερ, είχε εκλεκτούς καλεσμένους όπως τον Υπουργό τουρισμού κύριο Χάρη Θεοχάρη ως τον θεμελιωτή της ψηφιακής μεταρρύθμισης της Α.Α.Δ.Ε κατά την θητεία του, τον κ Κωνσταντίνο Κόλλια πρόεδρο το Ο.Ε.Ε, τον κύριο Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών και τον Γεώργιο Ζούλοβιτς από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

Οι φορείς αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα του μέτρου και τα οφέλη του αλλά και στις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε κατά την εφαρμογή του. Στην συνέχεια ο κύριος Αντώνης Ντίνος ανάλυσε την απόφαση 1138/20 για τα ηλεκτρονικά βιβλία και ξεκαθάρισε τον ρόλο της επιχείρησης και του λογιστή ως προς την αποστολή.

Ο κύριος Νικόλαος Σπυρόπουλος έδειξε παραδείγματα ενημέρωσης παραστατικών μέσα από την εφαρμογή i-spirit στην πλατφόρμα της Α.Α.Δ.Ε #myDATA σε πραγματικό χρόνο καθώς και την αξιοποίηση αυτής της πληροφορίας από τον λογιστή χωρίς επιπρόσθετες καταχωρήσεις.

Τέλος ο κύριος Νικόλαος Καλαμαράς, εστίασε σε ειδικές περιπτώσεις του Φ.Π.Α. Για την ενημέρωση της πλατφόρμας γίνονται υπεύθυνες οι εμπορικές εφαρμογές για τις επιχειρήσεις και τα λογιστικά προγράμματα θα αναλάβουν να κάνουν τον έλεγχο καθώς και τους χαρακτηρισμούς από την πλευρά του λογιστή. Το συμπέρασμα είναι ένα ότι η πλατφόρμα myDATA παραλαμβάνει τα δεδομένα από τις εφαρμογές και με αυτή την διαδικασία η Α.Α.Δ.Ε δεν αλλάζει την καθημερινότητα του λογιστή.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή