Μικέλης Χατζηγάκης: «Η σοβαρή ανανέωση θα δώσει λύσεις»

«Η σοβαρή ανανέωση θα δώσει λύσεις» τόνισε ο Μικέλης Χατζηγάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Βαγγέλη Γκιάτα και στο Ράδιο Σταγών.

Ο Μικέλης υπογράμμισε πως «χρειάζονται νέα πρόσωπα με φρέσκιες ιδέες και διαφορετικές αντιλήψεις για να μπορέσει η πολιτική να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών».
 
Ο τρικαλινός οικονομολόγος μίλησε εκτενώς για την Καλαμπάκα και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής. Συγκεκριμένα, επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του περιπατητικού τουρισμού μέσω δημιουργίας νέων μονοπατιών και καθαρισμό των παλιών. Μίλησε, επίσης, για στοχευμένη διαφήμιση σε ορθόδοξες χώρες με θέμα τον θρησκευτικό τουρισμό. Ενώ, τόνισε πως τα «ενοικιαζόμενα Airbnb είναι μια πραγματικότητα και δεν μπορεί να αλλάξει. Στην ΝΔ μας αρέσει ο ανταγωνισμός, είναι μέρος της οικονομικής μας φιλοσοφίας, αλλά πρέπει το παιχνίδι να είναι δίκαιο. Είναι άδικο οι ξενοδόχοι να πληρώνουν ΦΠΑ διαμονής και να έχουν ένα σωρό προϋποθέσεις από το κράτος (π.χ. πυρασφάλεια), ενώ τα Airbnb να δουλεύουν με ελάχιστες από αυτές. Ναι θέλουμε τον ανταγωνισμό, άλλα όλοι θα παίζουν κάτω από τους ίδιους κανόνες».
 
Παράλληλα, αναφορικά με το ζήτημα της αναρρίχησής στα Μετέωρα, ο Μικέλης είπε πως «είμαι ανοιχτός σε προτάσεις, αλλά πρέπει να διαφυλαχτεί η ιερότητα του χώρου. Η αναρρίχηση πρέπει να επιτρέπεται σε συγκεκριμένους βράχους και σίγουρα να απαγορεύεται σε κατοικήσιμες μονές. Η ταυτότητα και ο χαρακτήρας των μετεώρων δεν πρέπει να αλλοιωθεί».
 
Τέλος, ο Μικέλης Χατζηγάκης μίλησε για το οικονομικό πλάνο της ΝΔ λέγοντας πως «Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα έρθει μέσα από ανθρώπους που ρισκάρουν και επενδύουν τα χρήματα τους με σκοπό να δημιουργήσουν, και όχι μέσα από επιδόματα. Πρέπει να δώσουμε χώρο στην επιχειρηματικότητα που θα γεννήσει νέες δουλειές». 
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή