Μικέλης Χατζηγάκης: «Προτεραιότητα μας οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες»

Συνάντηση με το προεδρείο Ένωσης Νεφροπαθών είχε ο Μικέλης Χατζηγάκης στο γραφείο του.

Οι νεφροπαθείς ανέλυσαν τα προβλήματα τους και κυρίως την τεράστια δυσκολία με τις μεταμοσχεύσεις και την έλλειψη οργάνων που υπάρχει στην Ελλάδα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Μικέλης δήλωσε τα εξής:
 
«Οι άνθρωποι που έχουν κάνει μεταμόσχευση δοκιμάζονται όσο ελάχιστοι συμπολίτες μας και η εσωτερική τους δύναμη δίνει κουράγιο σε όλους μας.

Μιλώντας με τον Παναγιώτη, τον Γιώργο και τον Πούλιο και τα προβλήματα που έχουν περάσει από την μια πλευρά, και από την άλλη ένα σύστημα υγείας που είναι ανίκανο να τους βοηθήσει κατάλαβα πόσο δύσκολες στιγμές περνάνε και το θάρρος που χρειάζεται για να τις αντιμετωπίσουν μόνοι τους. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό στην Ελλάδα.

Μπορούμε να μιμηθούμε σύγχρονες χώρες που εφάρμοσαν τις σωστές πολιτικές και κατάφεραν να αυξήσουν κατακόρυφα τις δωρεές οργάνων.

Για παράδειγμα, οι πολιτικές Opt Out στην Αμερική αύξησαν σημαντικά τις δωρεές. Επίσης, χρειάζεται άμεσα να γίνει αναδιάρθρωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων έτσι ώστε να παρέχεται καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας ως προς την δωρεά οργάνων αλλά και ολοκληρωμένη εποπτεία των μονάδων μεταμόσχευσης.

Παράλληλα, όπως έχει υπογραμμίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει να ενεργοποιηθεί ο θεσμός των Συντονιστών Μεταμοσχεύσεων που θα αποτελείται από εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο θα είναι σε θέση να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Είναι λυπηρό να είμαστε τελευταίοι σε αυτό τον τομέα. Μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα. Και ειδικά αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα».Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή