Μικέλης Χατζηγάκης: Η δημιουργία νέων Σχολών στα Τρίκαλα μεγάλο τοπικό στοίχημα και υπεράνω κομμάτων

Συνάντηση του νεαρού Τρικαλινού Οικονομολόγου με τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη.
 
Συνάντηση είχε ο Μικέλης Χατζηγάκης με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, στο γραφείο του στην οποία του έθεσε, μεταξύ άλλων ζητημάτων, το «καυτό» πρόβλημα με την αποχώρηση των Σχολών από τα Τρίκαλα.

Ο κ. Χατζηγάκης, του μετέφερε το βαρύ κλίμα των Τρικαλινών οι οποίοι είναι ανάστατοι για την πανεπιστημιακή απομόνωση του Νομού.

Ο νεαρός Τρικαλινός Οικονομολόγος τόνισε την κατάφωρη αδικία που υφίσταται ο Νομός Τρικάλων, που υποβαθμίζεται εκ νέου. Τα Τρίκαλα από την απελευθέρωση τους είχαν ισχυρή παράδοση στην Παιδεία και Πολιτισμό. Άλλωστε, τα Τρίκαλα έχουν αναδείξει διακεκριμένους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

Ο κ. Χατζηγάκης υποστήριξε πως «από εδώ και πέρα πρέπει να καταρτιστεί σαφές σχέδιο που θα ανταποκρίνεται στην ανάγκη των Τρικάλων να προσελκύσει σύγχρονες Σχολές.

Για παράδειγμα, ο Νομός μας τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει στην ψηφιακή εποχή και έχει ενισχύσει τις υποδομές του σε καινοτομία και τεχνολογία. Συνεπώς, θα μπορούσαμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις μαζί να τονίσουμε αυτό το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και να διεκδικήσουμε μια Σχολή Τεχνολογίας και Καινοτομίας στα Τρίκαλα.

Άλλα παραδείγματα αποτελούν η γεωργία και ο τουρισμός στα οποία επίσης θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε Πανεπιστημιακές Σχολές. 

Τα Τρίκαλα μένουν πλέον (όπως όλα δείχνουν) με μια Σχολή ΣΕΦΑΑ η οποία άλλωστε είχε έρθει επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Παιδείας Γιώργου Σουφλιά σε συντονισμό με τους τότε Υπουργούς Σωτήρη Χατζηγάκη, Γιώργου Σούρλα και Δημήτρη Σιούφα οι οποίοι συμφώνησαν στην κατανομή των Σχολών στον Θεσσαλικό χώρο».

Ο Μικέλης Χατζηγάκης θεωρεί πως «πρέπει να υπάρξει συντονισμός όλων των παραγόντων και κοινωνικών φορέων ώστε να ασκηθεί πίεση στην κεντρική εξουσία για την επιτυχία του δίκαιου αιτήματος του Νομού Τρικάλων.

Η δημιουργία νέων Πανεπιστημιακών Σχολών στα Τρίκαλα είναι ένα μεγάλο τοπικό στοίχημα και είναι υπεράνω κομμάτων».Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή