Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μικρή υποχώρηση του καύσωνα για σήμερα Παρασκευή

Παρά τη μικρή υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, για σήμερα Παρασκευή το σκηνικό του καιρού δεν φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερα. Επομένως, σύμφωνα με επίσημες προβλέψεις των ειδικών, αναμένεται ηλιοφάνεια με μια πολύ μικρή υποχώρηση του υδράργυρου, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στα βόρεια ηπειρωτικά, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κι αργότερα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έχουμε ξανά τη συνοδεία χαλαζοπτώσεων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, 25 έως 39 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 21 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 36 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 24 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί έως 6 μποφόρ. Ενώ, στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 4-5 μποφόρ και τέλος, στον Κορινθιακό Κόλπο τοπικά ισχυροί έως 6 μποφόρ.

Παρόμοιες θα είναι και οι συνθήκες επικράτησης καιρικών συνθηκών και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, μέχρι που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Η Θεσσαλονίκη θα πάρει μια πρώτη μικρή «γεύση» δροσιάς με τους 36 βαθμούς Κελσίου κατά τις μεσημβρινές ώρες και ανέμους από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή