Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μήνυμα του Τ.Σ Καστρακίου Γεώργιου Γκόγκου για την 28η Οκτωβρίου 1940

Ελληνίδες, Έλληνες,

Με τον εορτασμό του έπους του 1940 συμπληρώνονται 77 ολόκληρα χρόνια από την τόσο σημαντική εκείνη ημέρα. Σημαντική γιατί ο τότε ένδοξος Κυβερνήτης της χώρας μας Ιώαννης Μεταξάς επέλεξε το δύσκολο δρόμο λέγοντας ένα μεγαλοπρεπέστατο «Ό Χ Ι» στις ορέξεις των Ιταλών ,οι οποίοι ζήτησαν την ελεύθερη διέλευση των ιταλικών στρατευμάτων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Παράλληλα απαίτησαν και την παραχώρηση σημείων στρατηγικής σημασίας που θα τους εξυπηρετούσε στα επιχειρησιακά τους σχέδια.

Με το Ο Χ Ι του κυβερνήτη Μεταξά η αριθμητικά μικρή Ελλάδα έβαλε πρόωρα τέλος στα όνειρα και τις φιλοδοξίες των εισβολέων και απέδειξε σε όλους το τι είναι ικανή να κάνει ώστε να συνεχίσει να είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη.

Η Ελλάς του σήμερα επιβάλλεται να κρατήσει ζωντανές τις παρακαταθήκες των ενδόξων προγόνων μας και την αυριανή ημέρα να τιμήσουμε στο μέγιστο βαθμό τις αυτοθυσίες που διέπραξαν οι πρόγονοί μας ώστε να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι.

Με αίσθημα υψηλής ευθύνης για το παρελθόν αλλά και με αισιοδοξία για το μέλλον ας υψώσουμε την Γαλανόλευκη να κυματίζει περήφανα και να αποδώσουμε με αυτό τον τρόπο τον ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους αυτούς που ποτίσανε με το αίμα τους την Ελληνική γη με ένα και μοναδικό σκοπό, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940.
Ζήτω ο Ένδοξος Ελληνικός Στρατός.
Ζήτω το Έθνος.

Γκόγκος Β. Γεώργιος
Τοπικός Σύμβουλος Καστρακίου.
Αντιπρόεδρος ένωσης Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή