Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μήνυμα Δημάρχου Μετεώρων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

        Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα είναι πιο διαφορετική από κάθε άλλη χρονιά. Ο COVID-19 δεν μας άφησε περιθώριο για εορτασμούς και παρελάσεις, όταν μάλιστα ολόκληρη η ανθρωπότητα δοκιμάζεται και μάχεται κατά της πανδημίας. Η χώρα μας γνωρίζοντας καλά από μάχες και εχθρούς, αγωνίζεται φέτος, 80 έτη μετά το ηρωικό έπος του 1940, κατά του COVID-19 και της υγειονομικής κρίσης.

        Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής για όλους τους Έλληνες, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Η «επέτειος του ΟΧΙ» φέρνει στη μνήμη μας του αγώνες των συμπατριωτών μας, την αυτοθυσία και των ηρωισμό τους, τη γενναιότητα και τη δύναμη ψυχής τους, που παρά τις αντιξοότητες και την υπεροχή του εχθρού, κατόρθωσαν να υπερασπιστούν με μεγάλο σθένος την πατρίδα μας και την εδαφική μας ακεραιότητα. Αυτή τη μέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε και όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία.

        Το έπος του 1940 και ο αγώνας των Ελλήνων, αποτελεί σημαντική έμπνευση για όλους εμάς για τους αγώνες που δίνουμε συνεχώς στην καθημερινότητα. Από το παράδειγμα των ηρώων του 1940 θα πρέπει να αντλούμε θάρρος και δύναμη και να κατανοήσουμε ότι μόνο με ενότητα και ομοψυχία θα κατακτήσουμε τους στόχους και τις σύγχρονες μάχες μας.

        Χρόνια πολλά στην πατρίδα μας και σε όλους τους Έλληνες!

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή