Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων Αθανάσιου Σκάρλου για κορωνοϊό

Ο Δήμος Σοφάδων αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της τρέχουσας συγκυρίας, καλείται να σηκώσει  ένα δυσανάλογο φορτίο και να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην εθνική προσπάθεια πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συντεταγμένα και χωρίς πανικό, προσπαθούμε να δώσουμε τη μάχη και να περιορίσουμε την πιθανότητα εξάπλωσής του. Σε όσα μας αναλογούν,  πήραμε και παίρνουμε όλα τα μέτρα που ενδείκνυνται, σύμφωνα με τις επιστημονικές οδηγίες και κατευθύνσεις.

Αναδιοργανώσαμε σε επίπεδο ετοιμότητας τη διοικητική δομή του δήμου και ιδιαίτερα τις προνοιακές του υπηρεσίες και δομές, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε κάθε πιθανή πρόκληση. Δημιουργήσαμε ομάδες εργασίας  προς αυτή την κατεύθυνση και θέσαμε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Μείνε σπίτι και επικοινώνησε μαζί μας – Είμαστε δίπλα σου». Ως Δήμαρχος Σοφάδων και ως πρόεδρος της ΠΕΔ Καρδίτσας θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τους υπαλλήλους των κοινωνικών δομών του Δήμου Σοφάδων καθώς και την υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου, που προσφέρουν τα μέγιστα στην υπηρεσία των δημοτών. Επίσης την Αστυνομική Διεύθυνση και, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σοφάδων για την προσφορά και την άριστη συνεργασία τους. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Σοφάδων καθώς και τους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς που υπερβαίνουν εαυτούς, αψηφώντας κάθε κίνδυνο για την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών.

Ο Δήμος μας με το δυναμικό του είναι έτοιμος να βοηθήσει τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.  Έχει ανακοινωθεί τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας, ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Σοφάδων καθώς και η προσωπική μου ηλεκτρονική διεύθυνση όπου οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν για κάθε θέμα, όπως αγορά και παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, επείγουσες συνδιαλλαγές με το δημόσιο κ.α.  Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά μοναχικά άτομα που ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστούν. Απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες του Δήμου, αν γνωρίζουν τέτοια περιστατικά και άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην καθημερινότητά τους, να μας ενημερώσουν, έτσι ώστε ο Δήμος με τις υπηρεσίες του που βρίσκονται σε ετοιμότητα να τους βοηθήσει να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που σκοπό έχουν να περιορίσουν την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού, απευθύνω έκκληση προς τους ετεροδημότες – συμπατριώτες μας να αποφεύγουν τη μετάβασή τους προς την πόλη και τα χωριά του Δήμου μας.

Η ανωτέρω μετακίνηση, που διαπιστώνεται ολοένα και περισσότερο, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και η οποία αναμένεται να αυξηθεί ενόψει Πάσχα, ενέχει τον άμεσο κίνδυνο μεταφοράς και εξάπλωσης του  κορωνοϊού στους κατοίκους των χωριών μας, με καταστροφικές συνέπειες γι’ αυτά και τους ανθρώπους μας.

Το γεγονός ότι τα χωριά στερούνται νοσηλευτικών υποδομών αφενός και αφετέρου διαμένουν σε αυτά συνάνθρωποί μας, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (άνθρωποι ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας), η δε τυχόν προσβολή τους από τον ιό θα θέσει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους, μου δημιουργεί την ηθική υποχρέωση να απευθύνω την ανωτέρω έκκληση – σύσταση, με την προσδοκία ότι όλοι θα πράξουμε το ιερό καθήκον, που δεν είναι άλλο από την προστασία του υπέρτατου αγαθού της δημόσιας υγείας.

Ο Δήμος μας, οι  δημοτικές μας υπηρεσίες είναι έτοιμες να βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί. Αυτές τις ώρες, βάζουμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ας αποδείξουμε ότι ως ώριμη κοινωνία, με ατομική και συλλογική ευθύνη, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες.

Όλοι μαζί σ’ αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο απαντάμε με ψυχραιμία και πειθαρχία. Αυτή την κρίσιμη στιγμή, κανείς δεν περισσεύει. Για να μπορούμε σε λίγο καιρό να είμαστε όλοι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Η προσωπική μας στάση και η υπευθυνότητά μας απέναντι στα δύσκολα και πρωτόγνωρα γεγονότα που διαδραματίζονται μπροστά μας, θα γίνουν η διαβεβαίωση ότι στο τέλος θα  βγούμε νικητές από αυτή τη δοκιμασία.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :1.ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2443353200 ΚΑΙ  2443353250

  1. ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 2443353715

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΤΕ  ΣΤΑE-MAILS :[email protected],[email protected] και [email protected]

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή