Μήνυμα Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη «Δύναμη των Μουσείων» όπως επέλεξε να την ονομάσει το «Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων» με σκοπό να αναδείξει τη δυναμική συμβολή τους στον πολιτισμό και στο κοινωνικό σύνολο,  ως αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης μας.

Αδιαμφισβήτητα, τα μουσεία αποτελούν τα θησαυροφυλάκια του πολιτισμού μας,   παρ’όλα αυτά είναι ένας ζωντανός οργανισμός  που διαχέεται μέσα στη κοινωνία με διάφορους τρόπους με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της συνολικής κοινωνικής συμμετοχής, εξελίσσονται και διευρύνονται συνεχώς ακολουθώντας τις νέες τεχνολογικές καινοτομίες της εποχής .

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Μετεώρων, εκτός από το μοναδικό φαινόμενο  των Μετεώρων με τους επιβλητικούς βράχους και τις ιερές Μονές ,έχει το προνόμιο να διαθέτει  μουσεία και διάφορους  χώρους  πολιτισμού όπως το  Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων στο Καστράκι,   άλλες εκπαιδευτικές δομές όπως  το Κέντρο Ψηφιακής Προβολής της Ιστορίας & Πολιτισμού Μετεώρων  εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας για το μοναδικό αυτό μνημείο καθώς και το Κέντρο Τεκμηρίωσης & Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας. Ιδιωτικά Μουσεία, όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Μανιταριών &  το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας έρχονται να προστεθούν στη λίστα καθώς και πληθώρα Λαογραφικών Μουσείων σε διάφορες  Κοινότητες του Δήμου μας.

Αυτή η μέρα ,λοιπόν, με τη χαρά πως η επιστροφή στην κανονικότητα  δίνει πάλι την ευκαιρία να ανοίξουν οι πόρτες των μουσείων , αφιερώνεται στον  πολυδιάστατο ρόλο τους  ως μέσο αφομοίωσης , ανάδειξης και σεβασμού του πολιτισμού μας.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων
Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Απεβίωσε η ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι σε ηλικία 53 ετών

Απεβίωσε η ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι σε ηλικία 53 ετών

Η πρωταγωνίστρια του «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» έχασε τη μάχη με τον καρκίνο …
Θερινό πενθήμερο στα Τρίκαλα από 20 Ιουλίου

Θερινό πενθήμερο στα Τρίκαλα από 20 Ιουλίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ανακοινώνει την εφαρμογή θερινού ωραρίου για τα καταστήματα από 20 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου 2024 …
Μαζική εξόρμηση Θεσσαλών στις παραλίες της Λάρισας για να ξεφύγουν από τον καύσωνα

Μαζική εξόρμηση Θεσσαλών στις παραλίες της Λάρισας για να ξεφύγουν από τον καύσωνα

Χιλιάδες Θεσσαλοί εγκαταλείπουν την πόλη τους, για τον Αγιόκαμπο Λάρισας, εν μέσω 40άρηδων θερμοκρασιών …
Συμφωνία ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ Δήμου Τρικκαίων και ΥΕΘΑ

Συμφωνία ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ Δήμου Τρικκαίων και ΥΕΘΑ

Συμφωνία για επέκταση της ΣΜΥ και δημιουργία χώρων αναψυχής στα Τρίκαλα …