Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μήνυμα Προέδρου Δικτύου SDG 17 Greece Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, για τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Εκπαίδευσης που ανακήρυξε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την ανάδειξη της συμβολής της εκπαίδευσης στην παγκόσμια ειρήνη και την ανάπτυξη, η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η συμβολή της εκπαίδευσης στην ειρήνη και στην ευημερία είναι θεμελιώδης. Η Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης που γιορτάζουμε σήμερα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να θέσουμε στο προσκήνιο τον Στόχο 4 της ατζέντας Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών: Να διασφαλίσουμε ελεύθερη, ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση, προάγοντας τη δια βίου μάθηση για όλους. Πάρα το γεγονός ότι οι σκοποί της εκπαίδευσης διαφέρουν από χώρα σε χώρα και από εποχή σε εποχή, ωστόσο, η συμβολή της στην ανάπτυξη της ηθικής συνείδησης, στη μύηση των νέων στην κατανόηση και εκτίμηση των επιτευγμάτων των ανθρώπων αλλά και στην πνευματική τους καλλιέργεια,  αποτελούν κοινή και διαχρονική επιδίωξη. Μέσω της συστηματικής και οργανωμένης διαδικασίας της αγωγής και της μάθησης από την Πολιτεία και άλλους φορείς, στόχος είναι ο εφοδιασμός των νέων με βασικές γνώσεις και δεξιότητες βάσει των ιδιαίτερων ταλέντων και ικανοτήτων τους ώστε να προσδιοριστούν κοινωνικά και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τη ζωή τους. Ως Δίκτυο για την προώθηση των αρχών και των στοχεύσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με επίκεντρο την παιδεία, με στόχο την ισότιμη δυνατότητα των νέων στην κατάκτηση των μαθησιακών τους στόχων, επεξεργαζόμαστε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τη στήριξη των μαθητών στις ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας και για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στους ομοεθνείς μας στη Νότια Ιταλία. Η εκπαίδευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα, δημόσιο αγαθό και κοινωνική ευθύνη και δεν έχει σύνορα. Χωρίς ανοικτή και ισότιμη ποιοτική εκπαίδευση και ευκαιρίες δια βίου μάθησης για όλους, οι χώρες δεν θα πετύχουν την ισότητα των φύλων και δεν θα μπορέσουν να σπάσουν τον κύκλο της φτώχειας που αφήνει πίσω της εκατομμύρια παιδιά, νέους και ενηλίκους».

Για το SDGA 17 Greece

Το SDG 17 Greece είναι το Πανελλήνιο Δίκτυο για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε), για τον Πολιτισμό, την Παιδεία, το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α), με μέλη Δήμους, ακαδημαϊκά ιδρύματα οργανισμούς, δίκτυα και άλλους φορείς. Το Δίκτυο τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Επικοινωνίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Ελλάδα και την Κύπρο. Το SDG 17 Greece αγκαλιάζει ως ιδρυτικό μέλος η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε).

 

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή