Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μήνυμα της Διευθύντριας Δ.Ε. Τρικάλων Ελένης Μαρίνας Ξυνοπούλου για το Πάσχα

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Η θυσία της Σταύρωσης με το σωτηριολογικό της περιεχόμενο μας γεμίζει ελπίδα, η αναγκαιότητα της οποίας στις μέρες μας είναι αναντίρρητη. Η πανδημία ήρθε και συντάραξε τις ζωές μας εντελώς ξαφνικά.  Η επιβολή περιοριστικών μέτρων από τις κυβερνήσεις των κρατών όλου του κόσμου έγινε η νέα μας πραγματικότητα με τεράστιες αλλαγές, όπως στην υγεία, την εργασία, τις κοινωνικές σχέσεις αλλά και στην εκπαίδευση.

Η λέξη Πάσχα σημαίνει πέρασμα και κατά τον εορτασμό του οι χριστιανοί βιώνουμε το πέρασμα από τον Άδη στην Ανάσταση. Ο Χριστός νικά το θάνατο και μας θωρακίζει από τη φθορά επαγγελλόμενος τον ερχομό μιας άλλης ζωής. Νικώντας το θάνατο κατατρόπωσε το φόβο του ανθρώπου και τον ετοίμασε έτσι, ώστε να μπορεί  ν’ αγαπήσει χωρίς προϋποθέσεις. «…φόβος ουκ εστιν εν τη αγάπη, αλλ΄η αγάπη έξω βάλλει τον φόβον, ότι  ο φόβος κόλασιν έχει, ο δε φοβούμενος ου τετελείωται εν τη αγάπη» (Α  Ιω.4,18). Στο πλαίσιο αυτό όλες αυτές τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του σταυροαναστάσιμου οδοιπορικού θα υπομείνουμε με πραότητα, υπακοή και αγάπη, όπως και πέρυσι,  όλα τα περιοριστικά μέτρα που μας κράτησαν μακριά από τους ναούς.

Παρόλα αυτά ο κόσμος έχει περισσότερο ανάγκη σήμερα τη μαρτυρία της πίστεως και της αγάπης μας στο Θεό. Είναι οξύμωρο το γεγονός ότι μας ένωσε η πανδημία, καθώς γέννησε ένα κύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Είδαμε τους επιστήμονες όλου του κόσμου να εργάζονται για κοινό σκοπό και προς όφελος της δημόσιας υγείας. Ο άνθρωπος φοβήθηκε, αλλά με την αγάπη και την αλληλοβοήθεια νικάμε σιγά σιγά αυτό το φόβο. Διότι «η αγάπη έξω βάλλει τον φόβον» κι αυτή την αγάπη μας τη διδάσκει η θρησκεία μας με το δώρο του Αναστάντος Κυρίου.

Είναι εύλογο πως η θρησκεία μας μπορεί ν’ αποτελέσει πηγή άντλησης αξιών και ιδανικών, πρόσφορων για διδασκαλία στους μαθητές μας από τους δασκάλους τους.

Είναι εύλογο επίσης πως πρέπει να πορευόμαστε γεμάτοι θάρρος, χωρίς πάθη, μικρότητες και μισαλλοδοξία και κυρίως χωρίς φόβο. Γιατί όποιος καταφέρει να μας φοβίσει μας έχει νικήσει. Δεν πρέπει να μείνει στα παιδιά μας ο φόβος, αλλά η αγάπη.

Ας γίνει το δοξαστικό άγγελμα «Χριστός Ανέστη» η αρχή της ανάστασης ενός καλύτερου κόσμου!

«ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΚΑΙ «ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ»

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.Ε ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΕΛΕΝΗ – ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή