Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μήνυμα του Αντιδημάρχου Σωτήρη Αντωνίου για την παγκόσμια ημέρα των ζώων

Η 4η Οκτωβρίου κάθε έτους έχει οριστεί να γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Πρωτοκαθιερώθηκε το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Σωτήρης Αντωνίου απευθύνει το παρακάτω μήνυμα:

“Τα ζώα δικαιούνται τη φροντίδα μας κι εμείς ανταποκρινόμαστε στο δικαίωμά τους αυτό.

Ο Δήμος Καρδίτσας αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.

Σκοπός μας είναι η σταθεροποίηση, καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους, καθώς και η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κτηνιατρικής φροντίδας και την εξασφάλιση τροφής και νερού.

Για την επίβλεψη και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, ο Δήμος Καρδίτσας συνεργάζεται με τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία, με τα οποία κάθε χρόνο υπογράφει σύμβαση συνεργασίας, για την αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος διαχείρισης και προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Επιδιώκουμε επίσης την ενημέρωση των πολιτών, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων, καθώς και την προώθηση της υιοθεσίας τους”.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή