Μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για την 25η Μαρτίου

Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,

Αγαπητοί και αγαπητές εκπαιδευτικοί,

Ημέρα διπλής εορτής αποτελεί η 25η Μαρτίου, θρησκευτικής και εθνικής, καθώς τιμούμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη του Αγώνα για την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

Γιορτάζουμε την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τον ιστορικό σταθμό της εθνικής μας πορείας, συνδεδεμένο άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για την ελευθερία, εκπέμποντας μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής υπερηφάνειας.

Το μήνυμα του ’21 είναι πάντα επίκαιρο και ισχυρό, εμπνευσμένο από μια καθολική ιδέα για Εθνική Ανεξαρτησία. Αποτίουμε φόρο τιμής σε εκείνους που δε φοβήθηκαν την απομόνωσή μας και δε δείλιασαν μπροστά στο μέγεθος του εχθρού, προτάσσοντας στο ατομικό συμφέρον το συλλογικό. Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία και ειρήνη είναι αφορμή για σκέψη, μελέτη , προβληματισμό και γνώση. Η Εθνική Παλιγγενεσία είναι ο δεσμός μας με το ιστορικό παρελθόν αλλά και ο δρόμος που οδηγεί στο μέλλον μας και το μέλλον είναι τα παιδιά μας.

Και αν η απόκτηση της λευτεριάς -κατά τον Κάλβο- ήθελε «αρετή και τόλμη», η διατήρησή της χρειάζεται σοφία και σύνεση και οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι να τη διαφυλάξουμε και να την κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.

Χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες και Ελληνίδες!

Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!

Ο Διευθυντής της Δ.Ε. Τρικάλων Δρ Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή