Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μήνυμα του Διευθυντή της Π.Ε Τρικάλων Χρήστου Τρικάλη για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και κυρίως της νεολαίας που συγκλόνισαν την Ελλάδα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών τον Νοέμβρη του 1973.

Η απειλή της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Αξιοπρέπειας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, ήταν η κινητήριος δύναμη που ένωσε τις φωνές των νέων, αγωνιζόμενων φοιτητών αναλαμβάνοντας γενναία δράση, παρατάσσοντας τα στήθη τους, υψώνοντας το παράστημά τους και έχοντας ως όπλο τους τη δίψα για μάθηση, για πρόοδο και για ελευθερία.

Το μήνυμα της 17ης Νοεμβρίου του 1973 στη σημερινή νέα γενιά είναι πως μόνο με την αγωνιστικότητα και την ενεργητική συμμετοχή της μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξουν οι συνθήκες ζωής και να χαραχθεί ένα ανθρώπινο, δημοκρατικό και ελπιδοφόρο μέλλον.

Εμπνεόμενη από τα ιδεώδη των ηρώων του Πολυτεχνείου, η εκπαιδευτική μας κοινότητα παρούσα και πάντα πρωτοπόρα στους καθημερινούς αγώνες και στα καθημερινά προβλήματα μάχεται για ένα πιο φωτεινό μέλλον, δείχνοντας τον δρόμο, και αξιοποιώντας κάθε σύγχρονο παιδαγωγικό μέσο και τεχνολογικό εργαλείο, με υπομονή και επιμονή, προκειμένου τα παιδιά μας να αποκτήσουν τα εφόδια για το αύριο.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή