Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μήνυμα του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Στις 17 Νοεμβρίου 1973, η ιστορία της Ελλάδας καταγράφηκε με ένα αξέχαστο κεφάλαιο, το οποίο σήμανε τη διαμαρτυρία και τον αγώνα του λαού για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη. Σε εκείνο το κρίσιμο χρονικό σημείο, φοιτητές και πολίτες σήκωσαν ανάστημα απέναντι στην καταπίεση και την αυθαιρεσία, με μια ενωμένη φωνή κατά της δικτατορίας.

«Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» – μια φράση που εκφράζει την ουσία του αγώνα για ένα καλύτερο και δίκαιο κοινωνικό πλαίσιο.

Σε αυτές τις τρεις λέξεις συγκεντρώνεται ο πυρήνας των αξιών που ορίζουν μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία, όπου κανείς δεν πρέπει να αφήνεται πίσω λόγω της φτώχειας, η παιδεία είναι προσβάσιμη σε όλους και η ελευθερία αποτελεί το θεμέλιο για τη δημιουργία μιας ενωμένης και δίκαιης κοινωνίας.

Στη σημερινή εποχή, η μνήμη της 17ης Νοεμβρίου 1973 πρέπει να ενθαρρύνει τις νεότερες γενιές να υπερασπιστούν τις αξίες που εκείνη η μέρα στιγμάτισε τόσο έντονα.

Ας συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τη δύναμη της ενότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, προσανατολίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και δέσμευση για μια κοινωνία βασισμένη στην ελευθερία, στην δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων
Θεόδωρος Γ. Αλέκος

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή