Μήνυμα του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με τους όρους αειφορία, εμπειρία και ιστορία, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού, συνθέτουμε την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Μέσα από αυτή, μας δίνεται η δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσουμε στα εκατομμύρια των επισκεπτών τον πολιτισμό και τα προνόμια που διαθέτει το φυσικό κάλλος της χώρας μας, θέτοντας έτσι την πατρίδα μας πρωταγωνίστρια στα νέα δεδομένα του τουρισμού, που διαμορφώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Δήμος Μετεώρων αποτελεί θέλγητρο επισκεπτών από κάθε γωνιά της γης, στα μάτια των οποίων διακρίνεται η έκπληξη και ο θαυμασμός που τους προκαλεί το γεωλογικό θαύμα των Μετεώρων και η πνευματική διαύγεια που τους εξασφαλίζει η μοναστική κοινότητα όταν προσεγγίζουν τον μοναχικό βίο και την κουλτούρα από την οποία διέπεται.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού μας θυμίζει την σημασία του Τουρισμού στην εθνική οικονομία και το τοπικό ΑΕΠ αποτελώντας πυξίδα για τη θέσπιση δράσεων που σχετίζονται με την επιμόρφωση, την καινοτομία και την καλλιέργεια της τουριστικής συνείδησης.

Ας ευχηθούμε, η τρέχουσα τουριστική περίοδος να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας εποχής, εξαργυρώνοντας τη διάχυτη επιθυμία του καθενός μας σε όλο τον κόσμο να εκδράμει, ως ανάγκη πλέον και όχι ως πολυτέλεια, καθώς οι αντικειμενικές δυσκολίες σε τομείς όπως η οικονομία, η κοινωνία και η υγεία, διαμορφώνουν αυτή την τάση.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων
Θεόδωρος Γ. Αλέκος©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή