Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μήνυμα του Δημάρχου Μετεώρων κ. Θοδωρή Αλέκου για την 25η Μαρτίου

Αγαπητές Συνδημότισσες και Αγαπητοί Συνδημότες  Χρόνια Πολλά,

Με αφορμή τη σημερινή εορτή την οποία δυστυχώς γιορτάζουμε μέσα στη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού, ένιωσα την ανάγκη να δεσμευτώ για ακόμη μια φορά, πως θα είμαι δίπλα σας τόσο εγώ προσωπικά όσο και όλοι οι υπάλληλοι και τα στελέχη του Δήμου μας, οι οποίοι κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να λειτουργεί ο Δήμος μας μέσα σε αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Εύχομαι αυτή η κατάσταση να τελειώσει γρήγορα και να είναι η πρώτη και η τελευταία εθνική επέτειος που περνάμε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας πτοεί καθόλου. Θα μας βοηθήσει να θυμηθούμε τις θυσίες των προγόνων μας για το πολυτιμότερο αγαθό μας, την ελευθερία.

Ζούμε μια βαθιά παγκόσμια κρίση αξιών, ωστόσο κάθε κρίση συνιστά επίσης και μια ευκαιρία. Είμαι σίγουρος πως στο μέλλον η ανθρωπότητα θα υιοθετήσει μια ειρηνική πορεία αλληλεγγύης και θα είναι σε θέση να νικήσει κάθε απειλή.

Στις δύσκολες στιγμές θα ήθελα να αντλήσουμε αισθητική απόλαυση και ελπίδα από την ποίηση που μόλις προχθές γιορτάστηκε έστω και ανεπαίσθητα η παγκόσμια ημέρα της. Οι στίχοι του Γεωργίου Σεφέρη διαχρονικοί: “Μαζεύοντας τον πόνο της πληγής μας, να βγούμε από τον πόνο της πληγής μας”.

Μείνετε σπίτι για το καλό όλων μας, για το καλό του έθνους μας και της πατρίδας μας. Όπως οι πρόγονοι μας έτσι και εμείς να δείξουμε θάρρος, υπομονή και ελπίδα σε αυτό τον πόλεμο που ζούμε. Ένα διαφορετικό πόλεμο, που όμως είμαι σίγουρος πως δε θα μπορέσει να μας νικήσει. Οι αξίες και τα ιδανικά των προγόνων μας είναι και θα παραμείνουν αθάνατα!

Εύχομαι σε όλους υγεία και Χρόνια Πολλά!

Ο Δήμαρχος Μετεώρων
Θοδωρής Αλέκος

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή