Μήνυμα του Βουλευτή Θανάση Λιούτα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940

Την 28η Οκτωβρίου κάθε χρόνο τιμούμε το «ΌΧΙ» της Ελλάδας απέναντι στις φασιστικές και ναζιστικές δυνάμεις. Την 28η Οκτωβρίου δοξάζουμε το Ελληνικό Έπος του 1940 και με βαθιά συγκίνηση αποτίουμε φόρο τιμής στους Έλληνες που με πηγαία αυταπάρνηση και μεγάλη δύναμη έδωσαν έναν τεράστιο αγώνα, για την Ελευθερία της Πατρίδας και των Ελλήνων.

Την 28η Οκτωβρίου τιμούμε με σεβασμό και συγκίνηση τη μνήμη του δικού μας Βασίλη Τσαβαλιάρη, με καταγωγή από την Πιαλεία της Πύλης, που ήταν ο πρώτος Έλληνας πεσών του Ελληνικού Έπους την 28η Οκτωβρίου του 1940, καθώς και όλους τους ανθρώπους από τον τόπο μας, από τον Νομό Τρικάλων, που στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής βασανίστηκαν και θανατώθηκαν.

Με την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κάθε χρόνο τιμούμε με δέος και θαυμασμό τη μνήμη των Τρικαλινών ηρώων μας, που τον Μάρτιο του 1941 στο Ύψωμα 731 έδωσαν τη μάχη της ζωής τους απέναντι στις φασιστικές δυνάμεις, γεννώντας θάρρος και δύναμη σε όλους τους Έλληνες και στέλνοντας ένα μήνυμα διεθνώς για τις τεράστιες δυνατότητές τους και για το μέγεθος του ηρωισμού τους.

Κάθε  τόπος  και  ο  δικός  μας  τόπος  γεννιέται  και  αναγεννιέται  από  την  ιστορία  του. Η  βαρυσήμαντη ιστορική  κληρονομιά μας μαζί  με  την  εθνική  μνήμη αποτελούν  πηγές  θάρρους και  αυτοπεποίθησης για  το  μέλλον και  για  τη  ζωή  όλων  των  Ελλήνων. Την  ιστορία  την  έχουν  γράψει άνθρωποι που  πάλεψαν   για  την  Ελευθερία  και  τη  Δημοκρατία. Με  βαθιά  συγκίνηση   και  ταπεινότητα μπροστά  στον  ηρωισμό  τους αποτίουμε τον  φόρο  τιμής  και  υποκλινόμαστε  στη μνήμη  τους και  στην  προσφορά  τους στην Πατρίδα.

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα!

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες!

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πτώση θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Τον πολυαγαπημένο μας αδελφό και θείο, Δημήτριο Παναγιώτου …
Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία, Βασιλική Μπραχάλα …