Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μηνύματα Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου: “Από τη θέση που έχουμε να προσφέρουμε ενωμένοι, ώστε να βγούμε στην απέναντι όχθη”

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθύνθηκε με μηνύματα στους πιστούς, με αφορμή την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία και είναι ελπίδα για όλους μας. Ελπίδα για τα πρόσωπα, για τις οικογένειες, για την πατρίδα, για τα προβλήματά μας. Ας ευχηθούμε η Παναγία να μας βοηθήσει», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος στους δημοσιογράφους μετά τη Θεία Λειτουργία.

«Είναι καθήκον μας από τη θέση που έχουμε να προσφέρουμε ενωμένοι, ώστε να βγούμε στην απέναντι όχθη», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ταύρου.

“Η Εύα, ενώ ζούσε προνομιακά στον Παράδεισο, επαναστάτησε. Η Παναγία, από την πλευρά της, η οποία μεγάλωσε σε έναν τόπο δύσκολο, στη Ναζαρέτ, δεν αρνήθηκε τα λόγια του Αρχαγγέλου.. Πρόκειται για δύο διαφορετικές προκλήσεις…”

«Τα δύο πρόσωπα αυτά ενώ φαίνεται να είναι μακριά -χρονικά και τοπικά- είναι κοντά, γιατί βρίσκονται μέσα στον καθένα από εμάς. Κάθε φορά που αγανακτούμε και επαναστατούμε, θεωρώντας πως μπορούμε και μόνοι μας να προχωρήσουμε ανεξάρτητοι, τότε μέσα μας κυριαρχεί ο κόσμος της Εύας. Όταν, όμως, θέλουμε να επιστρέψουμε κοντά στον Θεό τότε κυριαρχεί ο κόσμος της Παναγίας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στα σημερινά του μηνύματα.

 

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή