Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μηνύσεις και αγωγές προαναγγέλλουν οι επιβάτες του λεωφορείου στη Ρουμανία

Το τροχαίο δυστύχημα με Έλληνες στη Ρουμανία κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο άντρα από την Λάρισα.

Το τουριστικό λεωφορείο που είχε ξεκινήσει από τον Βόλο και την Λάρισα, με 47 Έλληνες επιβαίνοντες, παραβίασε το όριο ύψους, σε κεντρικό δρόμο, στο Βουκουρέστι και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση. Η μεταλλική δοκός συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου, ενώ τα παράθυρα του πούλμαν θρυμματίστηκαν.

Ο οδηγός πήγαινε αργά

Η Μαρία Θερσίτη, που ήταν επιβάτης του μοιραίου λεωφορείου ανέφερε: «Στάσεις κάναμε κάθε 2,5 ώρες περίπου, ανάλογα που θα βρίσκαμε το επόμενο πάρκινγκ και το διάλλειμα ήταν στα 20 λεπτά. Για τα δεδομένα του δρόμου ο οδηγός πήγαινε αργά, το είχαμε καταλάβει όλοι αυτό».

Σε ερώτηση εάν θα κινηθεί νομικά η κα Θερσίτη ξεκαθάρισε: «Αυτό είναι σίγουρο, μακάρι να ήμασταν όλοι τραυματισμένοι και να ζούσε ο άνθρωπος. Δυστυχώς, τώρα που υπάρχει νεκρός και επειδή ήδη στην Ρουμανία έχουν γίνει κι άλλα ατυχήματα στο ίδιο σημείο, όταν ξεμπερδέψουμε από όλα αυτά και την κηδεία, σιγά σιγά θα οργανωθούμε για να κινηθούμε νομικά και προς τα δύο τουριστικά γραφεία, του Βόλου και της Λάρισας, αλλά και προς τις ρουμανικές αρχές».

Δύο τουριστικά γραφεία

«Ο οδηγός του λεωφορείου δεν ήξερε καλά καλά πού είναι τα χαρτιά του λεωφορείου, έτσι έλεγε στους επιβάτες που κάθονταν μπροστά στο λεωφορείο», ανέφερε η κα Θερσίτη.

Καταλήγοντας η επιβάτης διευκρίνισε ότι το ένα γραφείο έβαλε το λεωφορείο και τον οδηγό, ενώ το άλλο τουριστικό γραφείο οργάνωσε όλα τα υπόλοιπα της εκδρομής.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή