Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μητρονάτσιος Περικλής: Αυτοδιοικητικές Συνιστώσες – Γιατί ψηφίζουμε Πύλη ΑΞΙΩΝ

Όσο οδεύουμε προς τις εκλογές το προεκλογικό κλίμα στο Δήμο Πύλης όλο και δυναμιτίζετε….

Λάθοι;;; ή κινήσεις τακτικής οι"κωλοτούμπες" των συνυποψήφιων μας;;;

Ο ένας εκ των διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου αυτό-προσδιορίζεται ως κεντροδεξιός και ασπάζεται το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη,ανοίγονταςέτσι την πόρταπροκειμένου να προσχωρήσει στο συνδυασμό του, ο γιατρόςστέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κουτσονάσιος συνοδευόμενος και από δεύτερό στέλεχος.

Ο νυν δήμαρχος Κώστας Μαράβας παίρνει ουσιαστικά το χρίσμα-στήριξη από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Τρικάλων και αδειάζει την πλειοψηφία των δημοτικώντου, δεξιώνσυμβούλων, μεταξύαυτών και του προέδρου της τοπικής ΝΟ.Δ.Ε. Ηλία  Λαμπρογεώργου. Φυσικά και οι γυναικείες παρουσίες του ψηφο δελτίουμε καθαρή πολιτική ταυτότητα ΝΔ δεν βγάζουν άχνα….,  γιατί να το κάνουν άλλωστε;;;; Ούτως ή άλλωστε πριν κάποια χρόνια τους μύριζε γουρουνίλα… Μόλις όμως γεύτηκαν τους καρπούς της εξουσίας που τους τους προσέφερε ο δήμαρχος, άλλαξαν ρότα και όσφρηση.

Παράλληλα ο δήμαρχος αναγνωρίζει τις αρετές της κα. Κλαπανάρα (γνωστού στελέχους της Χ.Α.) και την εντάσσει στον συνδυασμό του. Μετά όμως από την κατακραυγή τόσο των Μ.Μ.Ε. όσο και από την τοπική κοινωνία και την επίσημη θέση του Κ.Κ.Ε. παίρνει πίσω την υποψηφιότητα, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν γνώριζε τίποτα για το πολιτικό της παρελθόν. Ποιόν κοροϊδεύει τελικά; Μήπως άραγε ισχύει η ρήση “όμοιος όμοιο έλκει”;

Τελικά, από ότι διαφαίνεται ο τοπικόςΣΥ.ΡΙΖ.Α. είτε αποτελεί αυτοδιοικητική συνιστώσα του συνδυασμού "Πρώτα ο Άνθρωπος" είτε βρήκε πολιτικό αυτό διοικητικό σχήμα να κρύψει τα εναπομείναντα στελέχη του(δύο άντρες και μια γυναίκα) που διαθέτει, μιας και άλλοι…. δεν υπάρχουν.

Ηπρο ημερών δήλωση στήριξης στον Κώστα Μαράβα ήταν καθαρά κατευθυνόμενη με συγκεκριμένο στόχο… Να του δώσει μια επιπλέον δυναμική, κάνοντας τον να φαίνεται πολυσυλλεκτικός καθώς επίσης και να φροντίσει να διασώσει και να κατευθύνειαριθμό ψηφοφόρων στα συγκεκριμέναάτομαπροκειμένου να διευκολυνθούν στην εκλογή τους σαν δημοτικοίσύμβουλοι,αδειάζοντας όμως όλους τους δεξιούςσυνυποψήφιους τους.

Φυσικά, υπάρχει ενδεχόμενο τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τρικάλων, να βρήκαν ταύτιση και εφαρμογή του αναρτημένου τους προγράμματος για την τοπικήαυτοδιοίκηση, στο πρόσωπο του Κώστα Μαράβα μιας και μέχρι τώρα τα κατάφερε" άριστα"!!!!!, δημιουργώντας πάρκα αναψυχής, κατασκευάζοντας βιολογικό καθαρισμό, χώρους πρασίνου (βλέπε είσοδο πόλεως από τα λύκεια) και αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές (κλειστό γυμναστήριο, κολυμβητήριο κτλ)

Εν κατακλείδι και για ναμην τρελαθούμε….."Κάποιοι…"και αναφέρομαι στα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έχουν δημιουργήσει πολιτικό παρελθόν.

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι, λέω ότι:

Άνθρωποι "κωλοτούμπες" που πήγαν με το ΚΤΕΛ Τρικάλων στην Αθήνα να ορκιστούνβουλευτές στην κυβέρνηση "Πρώτη Φορά Αριστερά" και γύρισαν με τιςβουλευτικές τους Mercedes,
Άνθρωποι που σκίζανε τα μνημόνια και στην πορεία τα υπέγραφαν,
Άνθρωποι που πρώταβόλεψαν τα παιδιά τους,
Άνθρωποι που μετέτρεψαν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ,
Άνθρωποι που δεν δίστασαν να ξεπουλήσουν την Μακεδονία,
Άνθρωποι για τους οποίους ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης ανέφερεότι διαγράφουν αριστερόστροφο φασισμό,

Δεν θα πρέπει να έχουνκανένα πολιτικόμέλλον…..

Κύριοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,στον "παρατημένο" Δήμο Πύλης δεν χρειαζόμαστε πολιτικούς νταβαντζήδες…. Καλό είναι να γνωρίζετε τόσο εσείς όσο και τα πολιτικά γραφεία, ότι οι βουλευτικές εκλογές είναι μετά τις δημοτικές…. και εκεί… "ότι σπείρατε θα θερίσετε…..".
 
Γιατί ψηφίζουμε ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ

Οι επιλογές  των συνδημοτών μας είναι τέσσερις:

α) Η Λαϊκή Συσπείρωση του Κ.Κ.Ε. με σταθερή δεξαμενή ψήφων και με ένα αξιόλογο εκπρόσωπο,
β) Ο συνδυασμός του Θόδωρου Χήρα, γνωστού μικροβιολόγου με πρόγραμμα και όραμα για τον Δήμο,
γ) Ο συνδυασμός "Πρώτα ο Άνθρωπος" με επικεφαλή τον Κώστα Μαράβα, νυν δήμαρχο Πύλης, απόφοιτο δημοτικού – γυμνασίου με μηδενική εκπαιδευτική μόρφωση,
δ) Ο συνδυασμός μας "Πύλη ΑΞΙΩΝ" με υποψήφιο δήμαρχο τον Βαλάντη Τσιούτσια ελεγκτή του Ε.Φ.Ε.Τ. με πανεπιστημιακή μόρφωση και μεταπτυχιακές σπουδές.

Καλό είναι τους ανθρώπους να μην τους κρίνουμε με βάση μόνο την επιστημονική τους κατάρτιση. Όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο που διετέλεσε δήμαρχος δυο τετραετίες στο Δήμο Πιαλείων και μια πενταετία στο Δήμο Πύλης καλό είναι να τον κρίνουμε από τα έργα που έκανε ή δεν έκανε. Με την συνένωση των Δήμων αυτό που κληρονομήσαμε από τον Δήμο Πιαλείων ήταν χρέη και μηδενικές υποδομές. Την τελευταία πενταετία στο Δήμο Πύλης, το έργο του είναι ανύπαρκτο. Βρισκόμαστε σε χειρότερη μοίρα από ότι το 2014, χάθηκαν ευκαιρίες με ευρωπαϊκά προγράμματα που πέρασαν ανεκμετάλλευτα όπως χάθηκαν και υπηρεσίες ζωτικής σημασίας (Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα) για το εμπόριο της περιοχής μας.

Οι ειδικοί σύμβουλοί του δημάρχου, ενώ θα έπρεπε να είναι επιστήμονες με μόνο σκοπό την εύρεση προγραμμάτων και την σύνταξη μελετών, είναι γραμματείς, τηλεφωνητές και δημοσιογράφοι που έχουν ως μόνο στόχο να ασχολούνται με την προβολή του δημάρχου καθώς και να συμβάλουν στον προεκλογικό του αγώνα αμειβόμενοί φυσικά με χρήματα του δήμου.
Επί ημερών Κώστα Μαράβα φτάσαμε να θεωρούμε σαν έργα, την συλλογή σκουπιδιών, το κόψιμο των χόρτων, πράγματα αυτονόητα. Φτάσαμε το φως και η αναμμένη λάμπα να αποτελεί όχι δείγμα πολιτισμού αλλά προεκλογική συναλλαγή (βλέπε δήμο Πιαλείων παραμονές εκλογών).

Διαβάσαμε πρόσφατα στο διαδίκτυο ότι ο από τετραετίας χαλασμένος τηλεοπτικός αναμεταδότης στην Πιαλεία αποκαταστάθηκε και έφυγε το μαύρο από τις οθόνες των τηλεοράσεων. Το παρουσιάζουν σαν έργο, ενώ θα έπρεπε να ντρέπονται που άφησαν τέσσερα χρόνια ένα χωριό χωρίς τηλεόραση.

Πρέπει να ντρέπονται που δεν έλυσαν το πρόβλημα τον πληγέντων στην Πιαλεία και ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση.

Διαβάσαμε ότι έχει δρομολογήσει ανασκαφικό έργο στους Γόμφους…. Τον ενημερώνω λοιπόν, ότι όλες οι ανασκαφές στην Ελλάδα είναι σε αναστολή πλην των σωστικών δηλαδή αυτών του μετρό Θεσσαλονίκης και των τμημάτων Εθνικών Οδών (Ε65), που και αυτές γίνονται από τρίτους πόρους όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν μπορεί ο Κώστας Μαράβας να παίζει με τον πολιτισμό και τους πολίτες πετώντας φωτοβολίδες υποτιθέμενων έργων.

Βέβαια το κορυφαίο έργο που “ευαγγελίζονται” τελευταία αυτός και οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοί του, είναι λίμνη στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος – Λογγιές Ρωποτού, έργο που κάποιοι που δεν γνωρίζουν μπορεί να το πιστέψουν αλλά αυτοί που γνωρίζουν γελάνε καθώς δεν έχουν γίνει βασικές ενέργειες όπως απαλλοτριώσεις ιδιωτιών εκτάσεων, προσβάσεις προς στον ορεινό όγκο και άλλα….

Ας μας πει για το πρόγραμμα του 2014 για το οποίο τον ψηφίσαμε… Το υλοποίησε; Αν ναι. Σε τι βαθμό;

Ας δώσει με στοιχεία το πραγματοποιημένο έργο της πενταετίας του και όχι θα….θα….θα.…

Ας μας δώσει ένα τεκμηριωμένο προεκλογικό πρόγραμμα για την τρέχουσα εκλογή. Έχει; ή απλά αντέγραψε τμήματα του προγράμματος που παρουσιάσαμε στην ανοιχτή μας συγκέντρωση;
Ένα είναι σίγουρο… Τον εν λόγω δήμαρχο το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η "καρέκλα" και οι επιχειρήσεις του που είναι άμεσα συνδεδεμένες με το Δήμο (βλέπε Δημοτικά Σφαγεία).
Κατάλαβε πλέον, ότι η δεύτερη Κυριακή των εκλογών είναι αναπόφευκτη. Με απλά μαθηματικά (με τέσσερις συνδυασμούς, περίπου δέκα έξι χιλιάδες ψηφοφόρους και σύστημα απλής αναλογικής) δεν μπορεί να πάρει εκλογές μία και έξω όπως διατείνεται. Συνεπώς μέσα σε κλίμα εντόνου πανικού και με δεδομένο ότι έχει με το μέρος τουμερίδα των Μ.Μ.Ε. (ειδικοί συνεργάτες του Δήμου), γραφεί και παρουσιάζει ότι του πούνε, εξαγγέλλει τα πάντα και κάνει εκδουλεύσεις που δεν έκανε πέντε χρόνια τώρα.

Η Πύλη ΑΞΙΩΝ είναι ένας αυτοδιοίκητος συνδυασμόςτου ΔήμουΠύλης.

ΤονΣεπτέμβριο του 2018 μια μικρήομάδαανθρώπων με κοινόόραμα για το μέλλον του Δήμουμας, αποφασίσαμε να σταματήσουμε να παραμένουμε θεατέςκαι να αναλάβουμε ενεργό ρόλο.Σε αυτό το εγχείρημαεπιλέξαμε να θέσουμε σαν επικεφαλή τον Βαλάντη Τσιούτσια του Βασιλείου που κρίθηκε ο καταλληλότεροςόλων μας.

Ο Βαλάντηςέχειόλα τα απαραίτητα προσόντα που εμείςθέτουμε σαν ιδανικά κριτήρια για τη θέση του δημάρχου.

α) Έχειπανεπιστημιακήμόρφωση με μεταπτυχιακέςσπουδές,

β) Είναι μόνιμοςκάτοικοςΠύλης,στοιχείοβασικό, μιας και ζει και κινείται στην Πύλη,πράγμα απαραίτητο για να έχειάμεσηεπαφήόλο το εικοσιτετράωρο με τους πολίτεςαλλά και με τα προβλήματα του τόπου,

γ) Είναι σε ηλικίασαράντα δυο ετών  που σημαίνειότι έχει αυτοδιοικητικό μέλλον,

δ) Δεν έχει"βαρίδια"πίσω του. Σε περίπτωσηεκλογήςτου θα αποσπαστεί από την υπηρεσία του και θα γίνειδήμαρχοςεικοσιτέσσεριςώρες το εικοσιτετράωρο,προσόνπολύσημαντικό,έναντιόλωντων άλλωνσυνυποψήφιων τουοι οποίοι έχοντας ενεργές τις ιδιωτικές τους επιχειρήσεις, πρώτισταθα ενδιαφέρονται για αυτές και έπειταθα αφιερώνονται για τον Δήμο,με κίνδυνο η επαγγελματικήτους εξάρτηση από τους δημότεςνασημαίνει  ότι  θα λειτουργούνκάτω από επιρροές  και εξαρτήσεις,

ε) Οκύριοςκορμός,που αποτελούμε τηνομάδαυποψηφίων δημοτικών συμβούλων του,είμαστε νέοι, άφθαρτοι καταξιωμένοιστον επαγγελματικό μας χώρο και το σημαντικότερο έχουμεόρεξη για πρόσφορα στον τόπο μας,

Εμείςθέσαμετις βάσεις, ιδρύσαμε την "ΠύληΑΞΙΩΝ" και σας καλούμε να συστρατευτείτε μαζί μας για να αλλάξουμε το Δήμομας.Σεβόμαστε απόλυτα τις αρχές του “Κλεισθένη” και αφήνουμε τις τοπικές κοινωνίες να αναπτύξουνε μόνες τους τα ανεξάρτητα τοπικά τους συμβούλια που μόνο γνώμονα θα πρέπει να έχουν την ανάπτυξη του τόπου τους ,τα οποία και στηρίζουμε.
Το πρόγραμμα και τις αξίες του συνδυασμούμας, ταπαρουσιάσαμεστηνανοιχτή μας εκδήλωση, τον τόνο  στην λέξη"ΑΞΙΩΝ" αφήνουμε να τον βάλετε εσείς….Ηεπιλογή είναι δικιά σας!!!
 
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή