Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μητσοτάκης: Είμαστε σε καλό δρόμο για μέσο μισθό 1.500 ευρώ – Τι είπε για την ακρίβεια

Την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο ώστε ο μέσος μισθός στην χώρα να φτάσει τα 1.500 το μήνα έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την «αυτοψία» σε σουπερμάρκετ στη Λένορμναν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «οι μισθοί στη χώρα μας κατά μέσο όρο έχουν αυξηθεί κατά 20% την τελευταία τετραετία.

Επίκειται, όπως γνωρίζετε, και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Απριλίου και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να πετύχουμε τον στόχο τον οποίον έχουμε θέσει για μέσο μισθό 1.500 ευρώ και κατώτατο μισθό 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας» και κατέληξε:

«Εάν προσθέσετε σε αυτό και μια συνολική πολιτική μείωσης των φορολογικών συντελεστών, την οποία υπηρετούμε με συνέπεια από το 2019, καταλαβαίνετε γιατί η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης».

Μείωση τιμών σε 4.000 προϊόντα

Όσο για τη μάχη κατά της ακρίβειας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η μάχη για την μείωση των τιμών συνεχίζεται. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει στην πράξη την αποδοτικότητα των μέτρων που ρύθμισε η κυβέρνηση σχετικά με τη μείωση των τιμών σε μια σειρά από κωδικούς, περί τους 4.000.

«Καταναλωτικά προϊόντα, απορρυπαντικά είδη, οι πολίτες μπορούν να τα βλέπουν σε χαμηλότερες τιμές στο ράφι» σημείωσε ο πρωθυπουργός μετά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη.

«Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας.

Είναι μια συνεχιζόμενη μάχη, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αλλά πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, διαρθρωτικό βήμα, το οποίο αφορά την ίδια τη λειτουργία της αγοράς, το οποίο τελικά θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Αυτό ελπίζουμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «είμαστε στη μέση μιας μεγάλης προσπάθειας. Νομίζω ότι έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα.

Όπως γνωρίζετε, έχουμε νομοθετήσει και τις καθαρές τιμές όσον αφορά τα νωπά προϊόντα, πιστεύω ότι κι εκεί θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα», ενώ ερώτηση αν έπρεπε τα μέτρα να έχουν ληφθεί νωρίτερα σημείωσε: «Μιλάμε για μία δραστική παρέμβαση στην ίδια τη διάρθρωση της αγοράς. Την μελετήσαμε επισταμένα, καταλάβαμε νομίζω τη γενεσιουργό αιτία του προβλήματος και κάναμε την παρέμβασή μας».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν θα δοθεί βοήθημα στην ευπαθείς ομάδες διευκρίνιε ότι «δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να πω απολύτως τίποτα για πρόσθετη δημοσιονομική στήριξη, διότι -όπως καταλαβαίνετε- είμαστε στην αρχή ακόμα της χρονιάς και πρέπει να υλοποιήσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση».

Τι περιλαμβάνει το «καλάθι»

Αναλυτικά το «καλάθι» θα περιλαμβάνει κατεψυγμένα θαλασσινά, διάφορες σαλάτες ή αλοιφές και φυσικά χαλβάς. Το Σαρακοστιανό καλάθι θα διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, ενώ θα ανακοινωθεί και ανάλογο «καλάθι» για το Πάσχα.

O υπουργός δήλωσε ότι εκτός από τις παρεμβάσεις με τα «καλάθια» συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα που είναι διπλάσια του προσδοκώμενου οφέλους.

Μάλιστα σημείωσε πως σε 3.900 προϊόντα είδαμε μείωση των τιμών από την 1η Μαρτίου μετά την εφαρμογή του πακέτου μέτρου κατά της ακρίβειας.

cnn.gr

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή