Μητσοτάκης: Παράταση του προγράμματος για φθηνό ρεύμα στους αγρότες

21 Jun 2024 Ελλαδα

Όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός

Επίσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα να τον υποδέχεται.

Στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες και το αποδεικνύουμε έμπρακτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Το μέλλον του αγροτικού κόσμου είναι ευοίωνο παρά τις δυσκολίες, τόνισε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης ενώ ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση στο πρόγραμμα για το φθηνό ρεύμα.

«Υπάρχει ένας κανόνας που είναι αδιαπραγμάτευτος για αυτή την κυβέρνηση: εισπράττουν, στήριξη, επιδοτήσεις, αυτοί που πραγματικά τις δικαιούνται και ο νοών νοείτω», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «έχουμε βήματα να κάνουμε ακόμα σε αυτήν την κατεύθυνση και προς τα εκεί θα κινηθούμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι το μέλλον του πρωτογενούς τομέα είναι είναι ευοίωνο παρά τις δυσκολίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πια είμαστε πλεονασματική στις εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα σε σχέση με τις εισαγωγές μας και η Ελλάδα έχει να παίξει το δικό της διακριτό ρόλο, παράγοντας ποιοτικά προϊόντα τα οποία θα βρίσκουν τη θέση τους και στις αγορές του εξωτερικού, όχι μόνο στις αγορές του εσωτερικού, αλλά κυρίως κυρίως προσφέροντας αξιοπρεπές εισόδημα για τους γεωργούς μας, τους κτηνοτρόφους μας, τους αλιείς μας, οι οποίοι θέλουν, επιμένουν να παράγουν στην πατρίδα μας και τους αξίζει ένα καλύτερο μέλλον.

Στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το φθηνό ρεύμα κι εδώ θέλω να τονίσω τη σημασία του προγράμματος ΓΑΙΑ, το οποίο πιστεύω ότι δεν έχει γίνει όσο γνωστό θα μπορούσε στους αγρότες μας, ώστε να εξασφαλίσουν χαμηλές και προβλέψιμες τιμές για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Γι’ αυτό και θα δώσουμε παράταση στο σχετικό πρόγραμμα και θα ζητήσω από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να κάνει μια πρόσθετη προσπάθεια ενημέρωσης των αγροτών μας για τη δυνατότητα που τους δίνετε να αντιμετωπίσουν το ρίσκο της μεταβλητότητας των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παρεμβάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με τη μείωση του κόστους των λιπασμάτων, των ζωοτροφών, των φυτοφαρμάκων. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι η ηγεσία του υπουργείου μου υπέδειξε κάτι το οποίο δεν γνώριζα, ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις πολυεθνικές στον τομέα των τροφίμων φαίνεται να τα αντιμετωπίζουμε και στον τομέα των φυτοφαρμάκων, όπου τα ίδια προϊόντα πωλούνται σε πολύ διαφορετικές τιμές στην Ελλάδα σε σχέση με γειτονικές χώρες. Θα επαναλάβω λοιπόν ότι και στον τομέα αυτό τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές».

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Στη Βόρεια Πιερία η φετινή 2η «Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία»

Στη Βόρεια Πιερία η φετινή 2η «Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία»

Ο θεσμός της «Προσκυνηματικής Ποδηλατοδρομίας» που ξεκίνησε την περσινή χρονιά από την κοινή οργανωτικά σύμπλευση …
Να καλυφθούν στο 100% τα οργανικά κενά Δασκάλων ΠΕ 70 και να αυξηθούν οι διορισμοί για το 2024

Να καλυφθούν στο 100% τα οργανικά κενά Δασκάλων ΠΕ 70 και να αυξηθούν οι διορισμοί για το 2024

Κάλυψη του 100% των οργανικών κενών των Δασκάλων κατηγορίας ΠΕ 70 και να γίνουν αυξημένοι διορισμοί για το 2024 …
Επέκταση της πλατφόρμας για ηλεκτρονική επίδοση και ανάπτυξη λογισμικού μετάφρασης εγγράφων

Επέκταση της πλατφόρμας για ηλεκτρονική επίδοση και ανάπτυξη λογισμικού μετάφρασης εγγράφων

Συνεργασία Υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Ποινικής Διαδικασίας …
Σημαντική ενίσχυση για τα Trikala Basket: Συμφωνία με τον Γιάννη Βαβάτσικο

Σημαντική ενίσχυση για τα Trikala Basket: Συμφωνία με τον Γιάννη Βαβάτσικο

Τα Trikala Basket ανακοίνωσαν με ενθουσιασμό την προσθήκη του 33χρονου διεθνή αθλητή Γιάννη Βαβάτσικου στην ομάδα τους …