ΕλλαδαΠρωτοσέλιδα

Μητσοτάκης: Υποστήριξη της Ουκρανίας και δέσμευση για 2% του ΑΕΠ σε Αμυντικές Δαπάνες

10 Jul 2024

Δηλώσεις Πρωθυπουργού στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον

Κατά την άφιξή του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη δέσμευση της Ελλάδας να στηρίξει την Ουκρανία και να διατηρήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ. «Γιορτάζουμε τη δημιουργία της πιο ανθεκτικής Συμμαχίας στον κόσμο», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συνεχόμενη υποστήριξη προς την Ουκρανία όσο αυτό είναι απαραίτητο.

Ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για έξυπνες δαπάνες στον αμυντικό τομέα, επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζεται να δαπανώνται περισσότερα χρήματα, αλλά να δαπανώνται πιο αποτελεσματικά. «Ενδυναμώνουμε τις αμυντικές μας ικανότητες, ενδυναμώνοντας το ΝΑΤΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ, με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, να επισημαίνει ότι το ποσοστό αυτό πρέπει να θεωρείται ως το ελάχιστο που πρέπει να επενδύεται για την άμυνα (Defense Department News, DW).

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ επικεντρώνεται επίσης στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Συμμαχίας και στην επιβεβαίωση της στήριξης προς την Ουκρανία. Επιπλέον, συζητείται η μεγαλύτερη συνεισφορά από τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη και τον Καναδά για την υλοποίηση των προβλεπόμενων αμυντικών επενδύσεων.

Μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που υπερβαίνουν το ποσοστό του 2% στις αμυντικές δαπάνες, ενώ τα κράτη μέλη συνεχίζουν να αυξάνουν τις επενδύσεις τους στον αμυντικό τομέα, ειδικά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Στους Βαλκανικούς η Ντάσκα του Γ.Σ.Τ

Στους Βαλκανικούς η Ντάσκα του Γ.Σ.Τ

Ευκαιρία να εμπλουτίσει την εμπειρία της και να δείξει την αξία της έχει η αθλήτρια του Γ.Σ Τρικάλων Δήμητρα Ντάσκα …
Ο ΔΗΣΥ 20 χρόνια στην εξουσία γιατί δεν έλυσε το Κυπριακό και τα νέα… τσουνάμια του Αβέρωφ

Ο ΔΗΣΥ 20 χρόνια στην εξουσία γιατί δεν έλυσε το Κυπριακό και τα νέα… τσουνάμια του Αβέρωφ

Σάββας Ιακωβίδης Ο Κληρίδης και ο Αναστασιάδης κυβέρνησαν τον τόπο για 20 χρόνια. Γιατί δεν έλυσαν το Κυπριακό, αυτοί που …
Διακοπή ρεύματος στην Κόρη Τρικάλων την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Διακοπή ρεύματος στην Κόρη Τρικάλων την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει τους καταναλωτές στην περιοχή Τρικάλων ότι την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος …