Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση του θεσμού αναδοχής και υιοθεσίας

Σήμερα, Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και κλιμάκιο του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), με Επικεφαλής τον Αντιπρόσωπο του διεθνούς Οργανισμού στην Ελλάδα, συναντήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Στόχος της συνεργασίας είναι η περαιτέρω ενδυνάμωσητου συστήματος προστασίας των παιδιών στην Ελλάδαμέσω της ενίσχυσης του θεσμού της αναδοχής και της υιοθεσίας, της ανάπτυξης εργαλείων για τους επαγγελματίες στον τομέα παιδικής προστασίας στη χώρα, της ενημέρωσηςκαι ευαισθητοποίησης του κοινού αναφορικά με τις αναδοχές καθώς και την καθιέρωση ενός γενικού πλαισίου για την αποϊδρυματοποίησηκαι την πιλοτική εφαρμογή εναλλακτικών μορφών φροντίδας με βάση την οικογένεια και την κοινότητα, όπως η ημιαυτόνομη υποστηριζόμενη διαβίωση  γιαέφηβους άνω των 16 ετών που διαμένουν σε φορείς παιδικής φροντίδας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πρόσκληση της Υφυπουργού, η Περιφερειακή Διευθύντρια τηςUNICEFγια την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία συμμετείχε στην εκδήλωση του ΥπουργείουΕργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Μια οικογένεια για κάθε παιδί» που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο – παρουσία και του Πρωθυπουργού– και αφορούσε στην πολιτική του Υπουργείου για τις αναδοχές και υιοθεσίες. Σημειώνεται, επιπλέον, ότι με πρωτοβουλία της κας Μιχαηλίδου, το Γραφείο Συνεργασίας τηςUNICEF στην Ελλάδασυμμετέχει ως παρατηρητής στο Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχών και Υιοθεσιών.

Για την έναρξη της συνεργασίας η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε: «Η συνεργασία του Υπουργείου με τη UNICEFείναι ένδειξη της σοβαρότητας, με την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται θέματα παιδιού και οικογένειας, στο πλαίσιο των διεθνών της υποχρεώσεων. Η συνδρομή ενός διεθνούς οργανισμού με εξειδίκευση στην παιδική προστασία στις συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου, αποτελεί δείγμα της συστηματικότητας των πρωτοβουλιών μας μέχρι στιγμής και εγγύηση για τη συνέχισή τους στο μέλλον.»

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή