Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μνημόσυνο για τις 57 αδικοχαμένες ψυχές των Τεμπών στα Τρίκαλα

Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες σε κάθε πόλη με 57 χτύπους

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες μέρες από τη στιγμή που η χώρα βυθίστηκε στο πενθος, θρηνώντας την απώλεια 57 ανθρώπων στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, φοιτητές και φοιτήτριες που ταξιδευαν γεμάτοι όνειρα με το μοιραίο τρένο που συγκρουστηκε με εμπορικη αμαξοστοιχία στα Τεμπη.

Στον νομό μας ο φόρος αίματος βαρυς και ασυγχωρητος αφου τρια κορίτσια, τρία παιδια της ίδιας οικογένειας, η Θώμη Αναστασια και η Χρύσα Πλακιά έμελλε να χάσουν τη ζωή τους.

Σήμερα ένα χρόνο μετα, οι εκκλησίες θα χτυπήσουν πένθιμα τις καμπάνες τους 57 φορές, όσα και τα θυματα. Ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος θα τελέσει μνημόσυνο καλώντας τους πιστους να προσευχηθουν για τις αδικοχαμένες ψυχές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ΤΡΙΚΚΗΣ Κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 8:30 με 10:00 το πρωί θα τελέσει ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, και περί ώρα 10:00 π.μ., οπότε και συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από την ημέρα του δυστυχήματος, θα τελεστεί αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία του Κλήρου των αρχών του τόπου και του πιστού Λαού για την ανάπαυση των ψυχών των βιαίως κοιμηθέντων αδελφών μας. Και 10:00 ώρα θα σημάνουν πένθιμα οι καμπάνες με 57 χτύπους..

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή