Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μοιράζουν εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά Μιχαλάκης – Αγοραστός

Δημοπρατούνται αντιπλημμυρικά έργα ύψους 5,2 εκατ. ευρώ στους παραποτάμους του Πηνειού στα Τρίκαλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέες παρεμβάσεις στην Π.Ε. Τρικάλων ύψους 5,2 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιπλημμυρική προστασία των παραποτάμων του Πηνειού,  Κλεινοβίτη, Ίωνα, Μαλακασιώτη, Πάμισου, Νεοχωρίτη, Μέγα, Ενιπέα,  Πορταϊκού μετά του παραποτάμου του Μπεντένη και Ληθαίου μετά των παραποτάμων του Αγιαμονιώτη και Κουμέρκη.

Η Οικονομική Επιτροπή έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών που προκληθήκαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Π.Ε. Τρικάλων στις 24-25/11/2019 και 9-11/12/2019. Αντιπλημμυρική προστασία – Καθαρισμός κοίτης στους παραποτάμους του Πηνειού ποταμού».

«Δημοπρατούμε  νέες παρεμβάσεις 5,2 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία των παραποτάμων του Πηνειού στα Τρίκαλα. Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της δημοπράτησης των παρεμβάσεων ύψους 15 εκατ. ευρώ στο τμήμα του Πηνειού Ποταμού από την Εθνική οδό Τρικάλων-Καρδίτσας έως την γέφυρα Κουτσόχερου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε ένα πρωτόγνωρο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 40  εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας περιοχών των Τρικάλων. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί παρεμβάσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ σε παραποτάμους του Πηνειού και σε ρέματα της Π.Ε. Τρικάλων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και προγραμματισμό αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο διευθετεί και καθαρίζει ποτάμια και ρέματα που είχαν χρόνια να καθαριστούν» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή