Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μοναστήρι στα Τρίκαλα ανάμεσα στις 17 ομορφότερες εκκλησίες του κόσμου!

Κάθε Πάσχα κάποιοι επιλέγουν ταξιδιωτικούς προορισμούς με θρησκευτικό ενδιαφέρον ακόμα και αν δεν είναι θρησκευόμενοι αλλά ούτως ή άλλως απολαμβάνουν την ατμόσφαιρά τους στη διάρκεια αυτών των ημερών, με τις καθημερινές λειτουργίες και παραδόσεις.

Ανάμεσα σε αυτούς τους προορισμούς είναι, αναμφίβολα, τα Μετέωρα, στα οποία μάλιστα βρίσκεται μία από τις 17 ομορφότερες εκκλησίες του κόσμου, σύμφωνα με το Conde Nast Traveller: το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος.

«Σαν να μην ήταν αρκετά εντυπωσιακό ένα μοναστήρι του 15ου αιώνα, τα κτίρια των Μετεώρων βρίσκονται σε σχεδόν απρόσιτες κορυφές βράχων στην κεντρική Ελλάδα. Οι θαρραλέοι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφτούν την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος -ένα από τα έξι μοναστήρια που στέκουν ακόμα- από 140 σκαλοπάτια στο πλάι του βράχου» γράφει το εμβληματικό ταξιδιωτικό μέσο στη λεζάντα της νέας ανάρτησής του στο Instagram, την οποία συνοδεύει με μια φωτογραφία του μοναστηριού, προσθέτοντας: «Είτε σας ενδιαφέρουν τα πνευματικά ζητήματα είτε όχι, έχει κάτι ξεχωριστό η επίσκεψη σε ιερούς τόπους».

«Οι θαρραλέοι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφτούν την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος -ένα από τα έξι μοναστήρια που στέκουν ακόμα- από 140 σκαλοπάτια στο πλάι του βράχου».

Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδος κτίστηκε το 1488 από ένα μοναχό με το όνομα Δομέτιος, πηγές όμως μαρτυρούν την ύπαρξη της ήδη από το 1362. Σύμφωνα με το meteora.com, είναι ανοιχτή καθημερινά στους επισκέπτες, εκτός Πέμπτης, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή