Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μονή Πετράκη: Στο Δρομοκαϊτειο ο ιερέας που τραυμάτισε τους Μητροπολίτες

Τον εγκλεισμό του 37χρονου ιερέα στο Δρομοκαίτιο αποφάσισαν οι αρμόδιοι, μέχρι τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τη λήψη απόφασης για τις επόμενες κινήσεις, και κατόπιν προσωπικού του αιτήματος.

Ο ιερέας είχε επιτεθεί και τραυματίσει επτά Μητροπολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στη Μονή Πετράκη για συζήτηση της Ιεράς Συνόδου, ρίχνοντας στα πρόσωπα και χέρια τους καυστικό υγρό, μεταξύ αυτών ένας δικηγόρος κι ένας αστυνομικός. Ο ίδιος επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και ζήτησε τη μεταφορά του σε ψυχιατρείο.

Λίγο αργότερα όπως έγινε γνωστό, ο 37χρονος ιερέας, είχε καθαιρεθεί σε Α΄ βαθμό και οι επτά αυτοί Μητροπολίτες αποτελούσαν το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο, όπου αναμενόταν η υλοποίηση της καθαίρεσής του.

Η εισαγγελία περιμένει τη δικογραφία προκειμένου να ασκηθεί δίωξη εναντίον του. Εντούτοις, επειδή επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα υγείας, κρίθηκε ανίκανος να απολογηθεί για την πράξη του, μέχρι τη διενέργεια νέας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε για το απίστευτο περιστατικό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Πρέπει να γίνει ένα μάθημα για όλους μας ότι κάθε εμπειρία -και κακή εμπειρία- είναι μια αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι. Να προβληματιστούμε πού φταίμε, πόσο φταίμε και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτά που φταίμε».

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή