Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μόνο 9 δασικά αυθαίρετα δηλώθηκαν στον ν. Τρικάλων

Μικρό το ενδιαφέρον για τη ρύθμιση των δομικών αυθαιρεσιών σε δασικές περιοχές

Ελάχιστοι μπήκαν στη διαδικασία της ρύθμισης των δασικών αυθαιρέτων τους παρόλο που τους είχε δοθεί η δυνατότητα αυτή από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη. Ο λόγος για ιδιοκτήτες δασικών αυθαιρέτων στον νομό Τρικάλων αλλά και σε όλη την ελληνική επικράτεια, που ομολογουμένως, λιγοστοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια νόμιμη οδό έστω και την ύστατη στιγμή.

Συνολικά, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι μόλις το 1% από τα συνολικά 600.000 στρέμματα που υπολογίζεται ότι καταλαμβάνουν οι αυθαιραιτουπόλεις στις (άλλοτε) δασικές περιοχές της χώρας. Ωστόσο, για τον νομό Τρικάλων, ενδεχομένως το ενδιαφέρον να είναι περιορισμένο δεδομένου ότι όσοι είχαν μια οποιαδήποτε άδεια πριν τον χαρακτηρισμό των εν λόγω εκτάσεων ως δασικών, αποφεύγουν κυρώσεις από τις διατάξεις περι αυθαιρεσίας.

Ειδικότερα, όπως καταγράφει το Τrikalanews.gr, με πληροφορίες από το ot.gr,  στον νομό Τρικάλων κατατέθηκαν εννέα αιτήσεις υπαγωγής στην πλατφόρμα των δασικών αυθαιρεσιών, για δομημένες επιφάνειες, 3.363,6 τμ. Στον νομό Καρδίτσας κατατέθηκαν μόλις δύο, στον νομό Μαγνησίας ούτε μία, ενώ στον νομό Λαρίσης 26.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθεσμία που είχε δοθεί από το ΥΠΕΝ, έληξε χθες, ωστόσο δεν αποκλείεται να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα και να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν ή δεν εκτίμησαν τη σημαντικότητα της διαδικασίας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή