Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μόνο με rapid τεστ ή PCR πλέον οι μετακινήσεις ανεμβολίαστων από νομό σε νομό

Αυξάνονται τα μέτρα περιορισμών για τους ανεμβολίαστους, όπως όλα δείχνουν από τις εκάστοτε εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, με πιο πρόσφατη αυτή που αφορά τα ταξίδια και τις μετακινήσεις, γενικότερα. Έτσι λοιπόν, η Επιτροπή εισηγείται για τις μετακινήσεις των ανεμβολίαστων από νομό σε νομό αλλά και στα νησιά, μόνο κατόπιν πραγματοποίησης μοριακού τεστ, συνοδεία του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού ως απόδειξη γνησιότητας του εγγράφου. Όλα τα παραπάνω ισχύουν για μετακινήσεις με ΚΤΕΛ, τρένο, αεροπλάνο ή πλοίο, και όχι για εκείνους που μετακινούνται για δουλειά ή με το αυτοκίνητό τους.

Προς το παρόν, το συγκεκριμένο μέτρο θα αφορά μόνο τις μετακινήσεις προς τα νησιά και όχι την ηπειρωτική χώρα, όμως είναι πολύ πιθανό να γίνει αυστηρότερο αργότερα για όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται.

Σχετικά με τα self test, αυτά δεν θα γίνονται δεκτά, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο επίδειξης ψευδούς αποτελέσματος. Περισσότερα περιμένουμε να μάθουμε από τον ίδιο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις σήμερα το απόγευμα.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή