Μόνο με rapid τεστ ή PCR πλέον οι μετακινήσεις ανεμβολίαστων από νομό σε νομό

1 Jul 2021 Ελλαδα

Αυξάνονται τα μέτρα περιορισμών για τους ανεμβολίαστους, όπως όλα δείχνουν από τις εκάστοτε εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, με πιο πρόσφατη αυτή που αφορά τα ταξίδια και τις μετακινήσεις, γενικότερα. Έτσι λοιπόν, η Επιτροπή εισηγείται για τις μετακινήσεις των ανεμβολίαστων από νομό σε νομό αλλά και στα νησιά, μόνο κατόπιν πραγματοποίησης μοριακού τεστ, συνοδεία του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού ως απόδειξη γνησιότητας του εγγράφου. Όλα τα παραπάνω ισχύουν για μετακινήσεις με ΚΤΕΛ, τρένο, αεροπλάνο ή πλοίο, και όχι για εκείνους που μετακινούνται για δουλειά ή με το αυτοκίνητό τους.

Προς το παρόν, το συγκεκριμένο μέτρο θα αφορά μόνο τις μετακινήσεις προς τα νησιά και όχι την ηπειρωτική χώρα, όμως είναι πολύ πιθανό να γίνει αυστηρότερο αργότερα για όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται.

Σχετικά με τα self test, αυτά δεν θα γίνονται δεκτά, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο επίδειξης ψευδούς αποτελέσματος. Περισσότερα περιμένουμε να μάθουμε από τον ίδιο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις σήμερα το απόγευμα.

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας, Ευαγγελίας Νικ. Αγγελοπούλου …
Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Μικρή Υποχώρηση της Θερμοκρασίας από την Επόμενη Εβδομάδα …
To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

Η μερική ή ολική μετεγκατάσταση είναι θέμα ολοκληρωμένης μελέτης από τα συναρμόδια υπουργεία …