Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μόνο τα Σαββατοκύριακα η κίνηση στα ορεινά της Πύλης

«Δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να φέρουν επισκέπτες στην περιοχή» λένε οι επαγγελματίες τουρισμού

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για την κίνηση των εορτών είναι οι επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού στα ορεινά την Πύλης.

Μιλώντας στο Trikalanews.gr η ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην Ελάτη, Λίτσα Παπαναστασίου αναφέρει πως μέχρι στιγμής κίνηση υπάρχει μόνο τα Σαββατοκύριακα και όλη την υπόλοιπη εβδομάδα κινείται σε υποτονικούς ρυθμούς.

«Η κίνηση τις καθημερινές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι μειωμένη, ο κόσμος έρχεται μόνο για τα Σαββατοκύριακα. Είναι στρυμωγμένοι οικονομικά και για να πάνε κάπου θα πρέπει να υπάρχει κάτι να τους παρακινήσει».

Την ίδια ώρα, αναγκαιότητα αποτελεί για τον τουρισμό στα ορεινά η διοργάνωση εκδηλώσεων ώστε να δοθεί κίνητρο στο κόσμο να επισκεφτεί την περιοχή.

Χαρακτηρίστηκα, όπως αναφέρει η κα. Παπαναστασίου «πάρα πολύ θα μας βοηθούσε να υπάρχουν Χριστουγεννιάτικες δράσεις και εδώ, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι να το τρέξουν. Αν δεν υπήρχε ο Μύλος των Ξωτικών θα ήμασταν στο τίποτα σχεδόν, για τώρα τουλάχιστον, λίγο πριν τις γιορτές».

«Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία»

Την τελευταία τους ελπίδα έχουν εναποθέσει οι επαγγελματίες του τουρισμού στις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπου σύμφωνα με τις κρατήσεις, αναμένουν αρκετό κόσμο στην περιοχή και η πληρότητα κυμαίνεται στο 90%.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή