Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων

Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων οργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου με το τρένο στον Βόλο για να επισκεφτούμε δύο σπουδαίες εκθέσεις που οργανώνονται στο "Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο".

Οι εκθέσεις αυτές είναι:

1). Έκθεση φωτογραφιών «Εβαρίστο ντε Κίρικο, ο Ιταλός μηχανικός» με σχέδια του Εβαρίστο Ντε Κίρικο από το αρχείο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει έκθεση σχεδίων του πρώτου προέδρου των Σιδηροδρόμων Θεσσαλίας Εβαρίστο ντε Κίρικο και της γαλλοϊταλικής εταιρείας του, σε φωτογραφικές αναπαραγωγές. Επίσης περιλαμβάνονται φωτογραφίες, κείμενα και άλλα ντοκουμέντα που καταδεικνύουν το εύρος της δραστηριότητας του Εβαρίστο, αλλά και την επιρροή που άσκησε στο καλλιτεχνικό έργο των υιών του Τζόρτζιο και Αντρέα. 

2). Η δεύτερη έκθεση έχει τίτλο «Αίνιγμα Giorgio de Chirico & Alberto Savinio» και οργανώνεται για τον εορτασμό των 130 χρόνων από τη γέννηση του Giorgio de Chirico (Βόλος, 1888).

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από το Μουσείο Αλέξανδρου Κ. Δάμτσα του Δήμου Βόλου, αναπαραγωγές έργων του Giorgio de Chirico (1888 -1978) και του Alberto Savinio (1891-1952), εποπτικό υλικό από τον πολύχρωμο κόσμο του βεστιαρίου και του αρχείου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και σχετικό με τον Giorgio de Chirico οπτικοακουστικό υλικό από το πλούσιο αρχείο της ΕΡΤ.

Στα επιλεγμένα έργα του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα, ενυπάρχει οργανικά η έννοια του αινίγματος, η οποία δεσπόζει στο εικαστικό και λογοτεχνικό έργο τόσο του Giorgio de Chirico, όσο και του λιγότερο διάσημου αδελφού του, αλλά εξίσου σπουδαίου ανθρώπου των γραμμάτων και των τεχνών Andrea de Chirico, γνωστού με το ψευδώνυμο Alberto Savinio. 

Μετά το τέλος της επίσκεψης στις εκθέσεις φυσικά θα έχουμε την ευκαιρία να συνδέσουμε το πνεύμα με τον οίνο και όχι μόνο στην παραλία του Βόλου.

Η επιστροφή μας στα Τρίκαλα θα γίνει το βράδυ με το τρένο και πάλι.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 

6937795191 Τσιοτινού Αθανασία και
6979553692 Τριανταφύλλου Βασίλης.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή