Μουσική Τζαζ στο Μουσείο Τσιτσάνη

Την τρίτη ημέρα του Πάσχα ένα σημαντικό μουσικό γεγονός, με δωρεάν είσοδο, υλοποιείται στα Τρίκαλα. Πρόκειται για τον εορτασμό τηΠαγκόσμιας Ημέρας Τζαζ στο Μουσέιο Τσιτσάνη, στις Τρίτη 30 Απριλίου 2019 με το συγκρότημα «Mary Doutsi & The Swingers quartet». Η πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος στα Τρίκαλα αφορά ακριβώς στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας jazz με τον δικό τους μουσικό τρόπο, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, στις 9 το βράδυ.

Πρόκειται για ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από πέντε καταξιωμένους μουσικούς με διαφορετικές μουσικές καταβολές. Στα δέκα χρόνια ύπαρξής τους έχουν καταφέρει να παντρέψουν μουσικές του κόσμου με jazz, latin και funky ήχους, δημιουργώντας το δικό τους, ξεχωριστό ύφος."

H UNESCO ανακήρυξε την 30η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ Μουσικής, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του οργανισμού τον Νοέμβριο του 2011 στο Παρίσι.

Σκοπός του εορτασμού είναι «να φωτίσει τον σπουδαίο ρόλο της τζαζ ως  μορφή τέχνης και μέσο επικοινωνίας που υπερβαίνει τις διαφορές». Η πρωτοβουλία ανήκει στον διάσημο Αμερικανό τζαζίστα Χέρμπι Χάνκοκ και πρέσβη καλής θελήσεως της UNESCO, ο οποίος χαρακτήρισε την τζαζ «φωνή ελευθερίας».

Η 30η Απριλίου επιλέχτηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ, επειδή συμπίπτει με την τελευταία ημέρα του Μήνα της Τζαζ, που εορτάζεται κάθε Απρίλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αποτελούν τη γενέθλια χώρα της τζαζ μουσικής.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή