Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ: Κοπή πίτας και εκτιμήσεις για την ολοκλήρωσή του

Μέρα μνήμης για τον μεγάλο Τρικαλινό Βασίλη Τσιτσάνη η σημερινή, μιας και 18 Ιανουαρίου ήταν η γενέθλια μέρα του σπουδαίου τραγουδοποιού αλλά και η μέρα που έχασε τη ζωή του. Αυτή τη μέρα λοιπόν, με έναν συμβολισμό ιδιαίτερο και συγκινητικό, επέλεξαν τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου Έρευνας – Μουσείου Τσιτσάνη να κόψουν την πίτα και να ανταλλάξουν ευχές για τον νέο χρόνο.

Η λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Μουσείου με τα μέλη να εκφράζουν μια κοινή ευχή και να δεσμεύονται για την όσο το δυνατό συντομότερη ολοκλήρωση του Μουσείου Τσιτσάνη και την «αποκάλυψή» του συνολικά στο κοινό. Η πρόεδρος του Μουσείου, κα Νικολέτα Μπρουζούκη, αναφέρθηκε στη διαδικασία της διαμόρφωσης επισημαίνοντας ότι είναι ελάχιστο το διάστημα που έμεινε για την ολοκλήρωσή της αλλά και μια διαδικασία που κινήθηκε με σεβασμό απέναντι στην ιστορικότητα του κτηρίου αλλά και την σημαντικότητα του σκοπού του.

Στην ίδια κατεύθυνση και ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στο διάστημα που αναμένεται να λειτουργήσει ολοκληρωτικά ένα από τα μεγαλύτερα μέχρι τώρα έργα πολιτισμού στην πόλη, προσδιορίζοντάς το πριν από την Άνοιξη. Όπως ανέφερε, ήδη η επιθυμία να το επισκεφθούν πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες όπως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι εκπεφρασμένη δείχνοντας τον ρόλο του Μουσείο στο παρόν και στο μέλλον της πόλης.

Με αντίστοιχες δικές τους ευχές συμμετείχαν στην εκδήλωση ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Καρατώλος καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, καθώς και εργαζόμενοι του Μουσείου που καθημερινά φροντίζουν για την κάλυψη των αναγκών του.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή