Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μουσική Εκδήλωση στην Πύλη – Μάγεψε ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου με την άριστη ερμηνεία του

Ακούστηκαν τραγούδια της Μικράς Ασίας αφιερωμένα στην Παναγία την Μικρασιάτισσα

Και επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Μάγεψε ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου με την άριστη ερμηνεία του

Ένα καταπληκτικό μουσικό βράδυ απόλαυσαν οι εκατοντάδες άνθρωποι που βρέθηκαν την Παρασκευή 19 Αυγούστου στην πλατεία της Πύλης, όπου ακούστηκαν Ύμνοι αφιερωμένοι στην Παναγία από το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων (ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ), καθώς επίσης ακούστηκαν  και τραγούδια της Μικράς Ασίας που απέδωσε με μία καταπληκτική ερμηνεία ο Άρχων Μαίστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Γρηγόριος Αλεξ. Νταραβάνογλου συνοδευόμενος από την παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούμενη από καταξιωμένους καλλιτέχνες μαγεύοντας το κοινό της Πύλης.

Την εκδήλωση οργάνωσε το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων (Ιωάννης Δαμασκηνός)  με την συνεργασία του Δήμου Πύλης.

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νίκος Λεμονάς Ιεροψάλτης ,Καθηγητής Φιλόλογος.

Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας .Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και την Ιερά Μητρόπολη  Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης.

Επίσης στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Σύλλογος Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων (ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ.)

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης  η κ. Μαρία Ηλιάδου μέλος του Συλλόγου (ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ) Τρικάλων, προέβη σε μία ιστορική αφήγηση όλων εκείνων των γεγονότων του ξεριζωμού και των προσφύγων, ξεκινώντας από το 1908 της επανάστασης των Νεότουρκων η αρχή της καταστροφής.

Την κ. Ηλιάδου την συνόδευαν οι ήχοι  δύο καταξιωμένων  λυράρηδων φέροντας στο νου μας  ιστορικές μνήμες από αλησμόνητες Πατρίδες.

Χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας λέγοντας τα εξής.

Σα καλωσορίζω σήμερα, απευθυνόμενος στους επισήμους και στον κόσμο, στην Πρωτεύουσα του Δήμου Πύλης την όμορφη Πύλη.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα σήμερα ,γιατί τέτοια εκδήλωση με τέτοια βαρύτητα με έντονο θρησκευτικό χαρακτήρα σε συνδυασμό με τα τραγούδια της παράδοσης τιμά την Πύλη.

Γιατί η Πύλη είναι η Πατρίδα του Αγίου Βησσαρίωνος , γιατί η Πύλη έχει σπουδαία ιστορικά Μνημεία (Πόρτα Παναγιά-Τοξωτή Γέφυρα-Ιερά Μονή ΔΟΥΣΙΚΟΥ.

Στην Παναγία είναι απόψε οι βυζαντινοί  Ύμνοι που θα ακουστούν απόψε.

Μακάρι όλοι να έχουμε την ευλογία της, περισσότερο οι δυνατοί της Γης για να μπορούν να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό. Να σταματήσουν οι πόλεμοι, να σταματήσει ο ξεριζωμός των ανθρώπων από τις Εστίες τους.  Να κυριαρχήσει η Ειρήνη.

Καλωσορίζω τον Άρχοντα Μαΐστρου Γρηγόρη Νταραβάνογλου την  Εύξεινο Λέσχη, καλωσορίζω τον Πρόεδρο των Ιεροψαλτών Τρικάλων κ. Αθανάσιο Δημητρίου χαίρομαι για την συνεργασία μας,

Σας ζητώ πάλι του χρόνου να κάνουμε πάλι εδώ την εκδήλωση, μόνο που η πλατεία θα είναι διαφορετική. Γιατί έχουμε σχεδιάσει και θα ξεκινήσει άμεσα η αναμόρφωση της.

Σας ευχαριστώ όλους.

Χαιρετισμούς έκαναν  ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Προκοπίου π. Διονύσιος Κλάδης, η Εκπρόσωπος της Π. Ε. Τρικάλων Αντιπεριφερειάρχης Υγείας  κ. Δήμητρα Νάτσινα, ο κ. Γρηγόρης Νταραβάνογλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων κ. Μαρία Παυλίδου και  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών κ. Αθανάσιος Δημητρίου.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας ,η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Δήμητρα Νάτσινα, ο Π.Σ. κ. Χρήστος Γακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Μάκης Παπαγεωργίου , Πολιτισμού κ. Γεώργιος Τζιορτζιώτης, Υγεία κ. Χαρά Καλιώρα, η Αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κ. Μαρίνα Πανάγου, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Σωτήριος Αγγέλη, κ. Θεόδωρος Χήρας (Επ/λής  της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πύλης, κ. Περικλής Μητρονάσιος, κ. Παναγιώτης Τσόλας, κ. Έφη Μπλαντζώνη, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Βασίλειος Κανέλας  και πρώην βουλευτής κ. Χρήστος Σιμορέλης.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή