Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων και «Τρίκκη» – Κέντρο Χορού στην αυλή του Μουσείου Τσιτσάνη

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά θα παρακολουθήσουν οι τρικαλινοί/ες τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 21:00 στην αυλή του «Μουσείου Τσιτσάνη» .

Προσκαλεσμένοι από τον Δήμο Τρικκαίων- Δ/ση Παιδείας , Πολιτισμού & Αθλητισμού, και το «Μουσείο Τσιτσάνη», το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων και το «Τρίκκη» – κέντρο χορού Τρικάλων, θα μας ταξιδέψουν μουσικά στους δρόμους της μουσικής παράδοσης από τη μια μέχρι την άλλη άκρη της Ελλάδος και ακόμα παραπέρα, μέχρι τα Βαλκάνια και την Ανατολή, όπου βαθιά μέσα στο χρόνο οι Έλληνες άφησαν τα σημάδια τους

«Ανατολή μεγαλοστράτα»

Το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων επισκέπτεται την πόλη των Τρικάλων στις 20 Ιουνίου δίνοντας το παρών στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Μουσικής και Τέχνης 2022 στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη. Στις αποσκευές του μεταφέρει τη φρεσκάδα των νεαρών μουσικών της ορχήστρας και χορωδίας, την παράδοση των μεγάλων μουσικών οικογενειών της Ηπείρου και μία μουσική πρόταση με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Μέσα από ένα πρόγραμμα μίας ώρας θα μας μεταφέρει στους τόπους και τα χρώματα της μεγαλοστράτας Ανατολής με γνωστές και αγαπημένες μελωδίες λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος στις λαϊκές μουσικές παραδόσεις τις Μεσογείου και της μικράς Ασίας με άρωμα Ηπείρου.

«Ανατολή μεγαλοστράτα»

Επιμέλεια προγράμματος: Νεκτάριος Παπαγεωργίου

Επιμέλεια ορχήστρας: Βασίλης Παπαγεωργίου, Νεκτάριος Παπαγεωργίου

Επιμέλεια χορωδίας: Γωγώ Καρβούνη

Διευθύντρια σχολείου: Μάρω Κασαγιάννη

«Αραδιαστείτε στον χορό….τούτο το καλοκαιράκι»!

Το «ΤΡΙΚΚΗ Κέντρο Χορού Τρικάλων» υποδέχεται το καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο, με κέφι, χαμόγελα, μουσική και πολύ χορό, παρουσιάζοντας ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από όλη την Ελλάδα. Όπως τονίζει σχετικά «ανταμώνουμε ξανά για να δώσουμε τα χέρια ,να γίνουμε μια χορευτική αγκαλιά στον κύκλο του χορού. Να μοιραστούμε όμορφα συναισθήματα σ’ ένα ταξίδι μουσικής και χορού ανεκτίμητης αξίας όσο η ίδια η ζωή!».

Είσοδος ελεύθερη για όλους και όλες.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή