Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μπαίνει φόρος κατανάλωσης και στα μη καπνικά προϊόντα

Εξομοιώνονται φορολογικά με τα καπνικά προϊόντα, τα μη καπνικά προϊόντα που περιέχουν νικοτίνη σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, εξομοιώνει τα «ηλεκτρικά θερμαινόμενα προϊόντα χωρίς καπνό», αλλά και τα «σακουλάκια νικοτίνης», με τα καπνικά προϊόντα.

Στα μη καπνικά θερμαινόμενα προϊόντα νικοτίνης επιβάλλει Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) ύψους 156,7 ευρώ ανά κιλό. Ο φόρος αυτός είναι ο ίδιος με εκείνον που ισχύει στα θερμαινόμενα καπνικά προϊόντα.

Στα σακουλάκια νικοτίνης επιβάλλεται χαμηλότερος φόρος κατανάλωσης και συγκεκριμένα θα ανέρχεται σε 50 ευρώ ανά κιλό καθαρού βάρους υποστρώματος νικοτίνης ή νικοτίνης και άλλων ουσιών, σε στέρεη μορφή του προϊόντος. Και στις δύο κατηγορίες νικοτινούχων προϊόντων επί του ειδικού φόρου αυτού επιβάλλεται ΦΠΑ 24%.

Η νέα διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου ουσιαστικά βάζει στο στόχαστρο προϊόντα θερμαινόμενα με φύλλα τσαγιού, στα οποία όμως έχει τοποθετηθεί νικοτίνη αλλά και σε κάθε είδους τέτοιον προιόντων που εμπορεύονται οι εταιρείες με «συστατικά» εκτός του καπνού ώστε να γλιτώνουν την βαριά φορολόγηση των καπνικών προιόντων.

πηγή: thenewspaper.gr

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή