Μπάμπης Δεληλίγκας: Με χαροποιεί η συμπόρευση και η «γέφυρα συνεργασίας» μεταξύ Δήμου Τρικκαίων και Περιφέρειας Θεσσαλίας

Διαβάσαμε χθες για την συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, με αφορμή το θέμα της ανακαίνισης του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Προσωπικά, ως δημότης αυτής της πόλης, θεωρώ πως αυτό έγινε με καθυστέρηση, θα έπρεπε να είπε γίνει πολύ νωρίτερα.

Το 1997, ως Αντιδήμαρχος της τότε δημοτικής αρχής του Κων/νου Παπαστεργίου,  του είχα προτείνει από τότε την ανακαίνιση του κτιρίου, γιατί είχαν αρχίσει ήδη οι φθορές να είναι μεγάλες (έπεφταν τα εξωτερικά μάρμαρα από τις κολώνες). Η απάντηση που πήρα χαμογελαστά και μεταξύ σοβαρού και αστείου από τον τότε Δήμαρχο, αν και είχε συμφωνήσει με την πρόταση μου, δεν μπορεί να ειπωθεί δημόσια.

Χωρίς να είμαι ο πλέον ειδικός και αρμόδιος, πριν συνταχθεί η τωρινή μελέτη του έργου για την ανακαίνιση του κτιρίου, θα πρέπει να γίνει προσεκτικός έλεγχος πρώτα στις κολώνες του. Χαίρομαι για αυτή τη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, που ξεκίνησε μετά τις 15 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, ευχόμενος να συνεχιστεί και για τα υπόλοιπα μεγάλα έργα του δήμου. Σε μια τυχαία συνάντηση μου με τον Δήμαρχο Τρικκαίων του μετέφερα την άποψη μου πως «Αφήστε στην άκρη τα προσωπικά, αν υπάρχουν και συνεργαστείτε για την υλοποίηση των μεγάλων έργων. Πιστεύω πως αυτή η «γέφυρα συνεργασίας» μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, ξεκίνησε από την άφιξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τρίκαλα, στις 21 Δεκεμβρίου του 2019.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως όσο αφορά το έργο της δικής μου δωρεάς στο Δήμο Τρικκαίων, αναμένω να υπάρξει και εκεί συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να προχωρήσει και να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό στα ΑμΕΑ παιδιά όλου του νομού, για να βρουν επιτέλους το δικό τους «σπίτι».

 

Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας

Πρώην Αντινομάρχης- Αντιδήμαρχος Τρικκαίων.

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου, Δημητρίου Νικ. Γεωργιάδη …
Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Με μια όμορφη γιορτή, που δρόσισε τα μικρά παιδιά, ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης για το 2024 …