Μπάμπης Δεληλίγκας: Στο τέλος πάντα θα λάμπει η αλήθεια

Μια από τις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Παπαστεργίου, όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2014, ήταν να αποκαθηλώσει από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αυθαίρετα και χωρίς καμία προηγούμενη απόφαση του ανώτατου οργάνου του Δήμου, την φωτογραφία του αείμνηστου τέως Δημάρχου Βασιλείου Γ. Δεληλίγκα και να την τοποθετήσει στο υπόγειο του Δημαρχείου ανάποδα με το κεφάλι προς τα κάτω (υπάρχει φωτογραφικό ντοκουμέντο για του λόγου το αληθές).

Δεν επαναφέρω το θέμα για προσωπικούς λόγους, αλλά για καθαρά ιστορικούς, γιατί ο Βασίλειος Γ. Δεληλίγκας υπήρξε Δήμαρχος των 24 χωριών του Δήμου και μάλιστα στην δυσκολότερη περίοδο, μάλιστα για ένα χρόνο επί Τουρκικής κατοχής (1897-98).

Γι’ αυτό τον λόγο αναγκάστηκα να προσφύγω σε αγωγή κατά του Δήμου Τρικκαίων την 28/11/2016, με δικηγόρο το νυν Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων Νικόλαο Γουγουλάκη. Η υπόθεση εκδικάστηκε στα δικαστήρια Τρικάλων, όπου χάθηκε για μένα η υπόθεση.

Στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο που συγκλήθηκε αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου στις 10/5/2018 ο τότε Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ενημέρωσε το σώμα ότι ο δήμος κέρδισε την υπόθεση αντιδικίας με τον Μπάμπη Δεληλίγκα, αναφέροντας χαρακτηριστικά προς τον δημοτικό σύμβουλο κ. Θεόδωρο Σπανό την φράση «την χάσατε την υπόθεση», για να εισπράξει την απάντηση του κ. Σπανού «εγώ ήμουν απλός μάρτυρας στο δικαστήριο, δεν θα πανηγυρίσω όπως πανηγυρίζετε τώρα εσείς».

Όταν χάθηκε η υπόθεση της αγωγής μου, το έμαθα τελευταίος, χωρίς καν να με ενημερώσει ο δικηγόρος μου, τον οποίο συνάντησα μια Κυριακή τυχαία στο δρόμο και με πληροφόρησε ότι έχασα την υπόθεση για να του απαντήσω «κάτι άκουσα». Κατόπιν άσκησα έφεση κατά της απόφασης με δικηγόρο τον Νικόλαο Αλεξίου αυτή την φορά, όπου συζητήθηκε πριν από λίγες μέρες στο τριμελές εφετείο Λάρισας, με τη νομική εκπρόσωπο του δήμου να ζητάει αναβολή της υπόθεσης όπου έγινε δεκτή, οριζόμενη για τον Οκτώβριο του 2020. Με απογοήτευσε το γεγονός της περαιτέρω μεγάλης χρονικής διάρκειας της εκδίκασης της υπόθεσης μετά από ένα χρόνο.

Εύχομαι κ. Δήμαρχε να μην πανηγυρίσετε κι εσείς με την …φιλαρμονική του δήμου, αν κερδίσετε και το εφετείο. Θα έχετε διαπράξει ένα μεγάλο αδίκημα και εγκληματικό λάθος απέναντι στην ιστορική αλήθεια και σ’ έναν άνθρωπο, που αφιέρωσε όλη του την ζωή στα κοινά, στην υπηρέτηση της πόλης των Τρικάλων και των κατοίκων τους και μάλιστα στα δυσκολότερα χρόνια της ιστορίας της πόλης.

Και δεν τα λέω όλα αυτά εγώ που ήταν προπάππους μου, αλλά ο ίδιος ο αείμνηστος Δήμαρχος Γεώργιος Κανούτας, ευχαριστώντας τον δημόσια για τις υπηρεσίες και τις δωρεές του στον δήμο με ιδιόχειρη επιστολή του με ημερομηνία 21/2/1905 και αριθ. Πρωτοκόλλου 568.

Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας

Πρώην Αντιδήμαρχος και Αντινομάρχης Τρικάλων©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή