Μπαρτζιώκας Αθανάσιος -Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Τρικάλων με τη «Δημιουργία Ξανά»

Φίλες και φίλοι συμπολίτες και συντοπίτες.

Με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 με το κόμμα "Δημιουργία Ξανά", το μόνο κόμμα αυτή την στιγμή στη χώρα μας με καθαρά φιλελεύθερο και φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό που μάχεται για μια Ελλάδα χωρίς τον πελατειακό κρατισμό που καταδυναστεύει κάθε δημιουργική προσπάθεια προόδου.

Οι δύο λόγοι που θέτω υποψηφιότητα είναι οι εξής:

1). Να υπάρχει το ψηφοδέλτιο της "Δημιουργίας Ξανά" στο νομό μας έτσι ώστε οι λίγοι γνήσιοι φιλελεύθεροι που δεν θέλουν να ψηφίσουν το <<μη χείρον>> να έχουν δικαίωμα στην επιλογή
2). Να αποτελέσει η πρωτοβουλία μου αυτή μια αφορμή για τη διάδοση των θέσεων του κόμματος και των φιλελεύθερων ιδεών που όπως αποδεικνύεται στην πράξη σε όποια χώρα του κόσμου εφαρμόζονται, η οικονομία και η ευημερία των πολιτών βελτιώνεται.

Δεν θέτουμε ως στόχο την είσοδο στην επόμενη βουλή. Έχουμε ως στόχο τις επόμενες γενιές. Γιατί ονειρευόμαστε μια Ελλάδα χωρίς ρουσφέτια, με ελεύθερη οικονομία που θα καλπάζει, με ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα προστατεύει τους πραγματικά αδύναμους και με τα ελληνόπουλα που προοδεύουν να μένουν και να δημιουργούν εδώ στην πατρίδα τους.
Αλήθεια τι είναι ο Φιλελευθερισμός, αυτή η τόσο παρεξηγημένη λέξη στη χώρα μας, μα τόσο διαδεδομένη στον υπόλοιπο πλανήτη που προοδεύει;

Φιλελευθερισμός είναι η ιδεολογία που δίνει έμφαση και προτεραιότητα στην ελευθερία του ανθρώπου  στην προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και στην προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας. Επίσης αποδέχεται την οικονομική ελευθερία ως το πλέον συμβατό πράγμα με την ελευθερία του ατόμου και την θεωρεί μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας των πολιτών.
Ο φιλελευθερισμός δεν είναι μια ιδεολογία που ονειρεύεται πως θα λειτουργούν όλα άψογα σε έναν ουτοπικό κόσμο. Είναι ουσιαστικά η κατανόηση του πως λειτουργεί η ανθρωπότητα. Υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα ανισότητες και διαφορετικές ευκαιρίες και δυνατότητες. Ο κόσμος που ζούμε δεν είναι τέλειος, ούτε θα γίνει ποτέ. Βελτιώνεται όμως μέρα με την ημέρα και πολλοί παράγοντες έχουν συμβάλλει σε αυτό. Ο φιλελευθερισμός όμως ήταν και παραμένει ο βασικότερος όλων.

Φιλελεύθερες, φιλοευρωπαϊκές και μεταρρυθμιστικές προτάσεις έχουν τα περισσότερα κόμματα στο πρόγραμμά τους. Ειδικά τα τρία μεγαλύτερα. Ποιος ο λόγος που δεν μπορούν να κάνουν πράξη τα όσα υπόσχονται και γιατί κάποιος πρέπει να στηρίξει τη "Δημιουργία Ξανά";

Ο λόγος είναι απλούστατος. Γιατί είναι δέσμιοι ενός τεράστιου, δυσκίνητου πελατειακού κράτους που στόχο έχει να εξυπηρετεί τα κομματικά στελέχη και να βάζει πάντα την εξυπηρέτηση του πολίτη σε δεύτερη μοίρα. Τα μεγάλα κόμματα θέλουν την νομή της εξουσίας για όφελος των δικών τους παιδιών. Στους άλλους μοιράζουν τα ψίχουλα των επιδοτήσεων, των διορισμών σε οκτάμηνα, τα επιδόματα πείνας και ένα κάρο υποσχέσεις για διαγραφή δανείων, διεκδίκηση αποζημιώσεων και πολλά άλλα παραμύθια που δημιουργούν στον φτωχό πολίτη ψεύτικες ελπίδες.
Είναι απίστευτο, αλλά πρακτικά όλοι μπαίνουν στην πολιτική για την μάσα, για να βάλουν χέρι στο μέλι που μαζεύεται στο κράτος. Έτσι είδαμε τους βουλευτές του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων πως έτρεξαν να μπουν σε αυτά τα κόμματα μόλις τα είδαν με μεγάλα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, και μετά με τι ευκολία τα εγκατέλειψαν για να βολευτούν σε άλλα κόμματα όπου υπολόγισαν θα τους κρατούσαν στην μάσα – πηγαίνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις: ΝΔ, Σύριζα, ΚΙΝΑΛ, ακόμα και κάποιοι στους ΑΝΕΛ.
 
Όλη η πολιτική ζωή του τόπου έχει καταντήσει ένα αλισβερίσι μεταξύ

1) κομμάτων,
2) πολιτών και οργανωμένων ομάδων που εμπορεύονται την δημοκρατία,
3) πολιτευτών που βλέπουν τα κοινά σαν έναν γρήγορο τρόπο να βγάζουν εύκολα και πολλά χρήματα, και
4) των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών (πολλοί εξ αυτών με τα δικά τους ΜΜΕ) στων οποίων την τσέπη πήγε σημαντικό κομμάτι υπερκοστολογημένων έργων (δρόμοι, πληροφορική) που χρηματοδοτεί η ΕΕ και άλλα (φάρμακα, οπλικά συστήματα) που πληρώνονται με δικά μας χρήματα. Όλοι αυτοί περιτριγυρίζουν το κράτος όπως οι μέλισσες το βάζο με το μέλι.

Σε αυτές τις εκλογές στηρίξτε τη "Δημιουργία Ξανά" για να μην πάει χαμένη για μία ακόμη φορά η ψήφος σας. Για να μην ξαναψηφίζετε σε τέσσερα χρόνιαέναν άλλον που θα διώξει αυτόν και μετά τον επόμενο που θα έρθει με τη σειρά του να μας σώσει από τον προηγούμενο.

Είμαστε κόμμα που κάνουμε πολιτική χωρίς πολιτικούς. Δεν κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια αλλά έχουμε στους κόλπους μας ανθρώπους όλων των κατηγοριών που απλά δεν ανέχονται άλλο τον πελατειακό κρατισμό και θέλουμε να βγάζουμε τα προς το ζην σαν εργαζόμενοι και όχι σαν διαπλεκόμενοι.Γιατί υπάρχει και μια «άλλη» Ελλάδα. Της σκέψης και του λόγου. Του μόχθου και της παραγωγής. Του πολιτισμού και της αξιοπρέπειας. Εκατομμύρια Έλληνες είμαστε γεμάτοι από όρεξη δημιουργίας. Έχουμε ιδέες, γνώσεις, εμπειρία. Ζούμε σε μια προικισμένη από τη φύση χώρα. Έχουμε πολλά να προσφέρουμε στον σύγχρονο κόσμο, με κοινό παρονομαστή την ελληνικότητά μας: αυτή τη σπάνια ισορροπία ανάμεσα στον ορθολογισμό και τη φαντασία, στο πρακτικό μυαλό και την ποίηση, στη δράση και το ονειροπόλημα. 

Μπορεί κάποιος να διαβάσει τις θέσεις της "Δημιουργίας Ξανά" στο site www.dimiourgiaxana.gr

Σας ευχαριστώ.
 
Με εκτίμηση
 
Μπαρτζιώκας Αθανάσιος
Ιατρός (Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος)
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων
Μέλος των εκλεκτόρων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Θεάτρου ΤρικάλωνΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή